Šport > Nogomet
19 ogledov

Klopp: Bayern je odpihnil Barço, nas bo težko

Klopp Wolfsburg Borussia Dortmund Bundesliga Nemčija liga prvenstvo EPA
Bayern je na poti v finale Lige prvakov odpihnil dva evropska velikana, Juventus in zlasti Barcelono, toda barviti trener Borussie Dortmunda Jürgen Klopp je pred njunim zmenkom na Wembleyju prepričan, da bodo imeli Bavarci večje težave prav na koncu.

Z redko videno dominantnostjo je Bayern München prihrumel v letošnji finale Lige prvakov, potem ko so Bavarci brez prejetega gola najprej v četrtfinalu opravili z Juventusom (skupnih 4:0), nato pa v polfinalu ponižali še Barcelono (7:0). 

Zdaj jih v tretjem finalu v zadnjih štirih sezonah čaka stara nemška tekmica Borussia Dortmund, katere trener Jürgen Klopp je v ponedeljkovem pogovoru za revijo Kicker izrazil prepričanje, da Bavarcem na Wembleyju še zdaleč ne bo lahko.

"Bayern je odpihnil Barcelono in Juventus s stadiona, in to tako, da so s težavo našli izhod. To bo proti nam težko verjetno," je dejal Klopp. "Vemo, kako dobri smo. Smo neugodni tekmeci za vsako ekipo."

Razlika ni velika

Klopp je rudarje leta 2011 povedel do naslova nemških prvakov, leto pozneje pa je osvojil še klasični dvojček z naslovom in pokalom. Borussia lahko letos osvoji "le" Ligo prvakov, saj je Bayern tisti, ki je na poti celo proti zgodovinskemu trojčku naslovov, potem ko je že osvojil naslov zmagovalca 1. Bundeslige, poleg finala na Wembleyju pa ga čaka še finale nemškega pokala.

"1:1 je bilo na obeh tekmah Bundeslige v letošnji sezoni, v pokalu pa smo izgubili z 0:1, ko smo imeli zares slab dan. Razlika med nami in Bayernom ni tako velika, da bi lahko rekli, da mi na dan finala ne bi mogli biti malenkost boljši," je še dodal Klopp.

Komentarjev 1
  • Merkava4 00:10 14.maj 2013.

    Klopp - mal bedno, pa vseen: ko boš dobil tri gole iz zelooo sumljivih situacij in ostal brez pol ekipe, pol bomo vidl kaj boš povedal...Barca je vse prenesla športno in odšla - za eno leto...!!!