Šport > Nogomet
10030 ogledov

Klopp: "Če bi to naredili meni, bi zapustil Liverpool."

Print Screen
Nemški strateg je zagrozil z odpovedjo, če bi Liverpool slučajno sledil zgledu avstrijskega kluba.

Športno javnost je pred dnevi navdušil motivacijski govor trenerja Salzburga Jesseja Marscha med polčasom tekme lige prvakov na Anfieldu.

Salzburčani so se v domovanju branilca naslova dobro upirali favoriziranemu angleškemu velikanu, a na koncu vseeno izgubili s 4:3.

Liverpool je po prvem polčasu že vodil s 3:0 in nič ni kazalo, da bi mu gostje lahko preprečili zmagoslavje. Eden tistih, ki so kljub zaostanku verjeli v preobrat, je bil trener Marsch, ki je s čustveno nabito predstavo v garderobi dvignil motivacijo svojim fantom.

"Koliko prekrškov ste naredili? Dva mogoče?" je začel 45-letnik. "To ni prekleta prijateljska tekma. To je liga prvakov! Treba bo zaigrati bolje. Preveč spoštovanja imate do nasprotnika. Preveč spoštovanja! To velja, ko imamo žogo, kot tudi takrat, ko je nimamo. Preveč spoštovanja." 

"So dobri? Seveda so dobri, a mi igramo preveč prijazno, le občasno vršimo pritisk. Ni pravega boja. Moramo se uveljaviti. Vedeti morajo, da smo prišli sem tekmovat. Smo prišli igrat nogomet? Vemo, da so dobi, vendar lahko igramo bolje. Samozavest, moč. Storite prekršek. Niso tako nevarni iz kota ali prostih strelov. Dajmo, fantje. Lahko smo boljši. To je moje sporočilo," je nogometaše bodril Marsch.

Salzburg je v durgem polčasu zaigral kot prerojen in s tremi zaporednimi zadetki prišel celo do izenačenja. Zmaga je na koncu ostala doma, odločilni zadetek pa je prispeval Mohamed Salah po podaji Roberta Firmina.

Čeprav so za las ostali brez točke, so gostje poželi pohvale celotne Evrope.

Marschov nagovor je postal velik spletni hit, vendar vsi niso bili tako navdušeni. Jürgen Klopp je recimo dejal, da bi pri priči dal odpoved, če bi Liverpool z javnostjo delil utrinke in njegove garderobe.

"Če bi objavili posnetek mene, ko bi bila moja ekipa v takšnem položaju, bi zapustil klub. To je resnica in obenem vse, kar imam povedati o tem," je komentiral nemški strateg.

jurgen klopp | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.