Šport > Nogomet
27 ogledov

Klopp: Če želite biti prvaki ...

jurgen klopp EPA
Nemški strateg na klopi Liverpoola Jürgen Klopp meni, da bi morala Anglija uvesti zimski ligaški premor, če želi računati na boljše reprezentančne uspehe.

Angleška elitna liga je namreč edina med močnimi evropskimi ligaškimi tekmovanji, ki ne pozna prekinitve med božično-novoletnimi prazniki oziroma zimskega premora.

Klopp meni, da je morda prav to vzrok za neuspehe izbrane vrste Anglije, ki že dolgo čaka na kakšno lovoriko na svetovnih ali evropskih prvenstvih.

Klopp, nekdanji strateg nemškega kluba iz Dortmunda, kjer je seveda užival zimsko prekinitev dela, v tem času prvič doživlja nogometno klubsko vročico v Angliji, kjer se tekme vrstijo tudi med božičnimi in novoletnimi prazniki. "Imate preveč tekem, to je popolnoma jasno," je dejal v pogovoru za televizijo BBC: "V Angliji je preveč tekem in premalo odmora. To pa je pot, ki ne more prinašati uspeha."

Nemec je Angleže opozoril tudi, da imajo zdaj sicer močno ekipo, ki na prihajajočem evropskem prvenstvu v Franciji sodi med favorite, toda ... "Vsi menijo, da lahko selektor Roy Hodgson vaše fante popelje tudi do naslova prvaka. Imate res dobre igralce, vendar nimajo nobenega odmora. Igrajo vse leto, vsi drugi pa bodo počivali. Lahko zmagujete tudi na tak način, toda vse skupaj bo zelo težko," še opozarja Klopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.