Šport > Nogomet
52 ogledov

Klopp ima zelo specifičen pogoj

jurgen klopp borussia dortmund EPA
Jürgen Klopp je pripravljen prevzeti delovno mesto nekdanjega trenerja Liverpoola Brendana Rodgersa, a le v primeru, da bo angleški velikan ugodil njegovi zahtevi.

Nemški nogometni strokovnjak je predstavil glavni pogoj za prevzem Liverpoola, ki je po ligaškem remiju z Evertonom (1:1) odslovil trenerja Brendana Rodgersa.

Med glavnimi kandidati za naslednika severnoirskega stratega sta Jürgen Klopp in Carlo Ancelotti, več možnosti pa naj bi imel nekdanji trener Borussie Dortmund, ki si je po koncu lanske sezone privoščil daljši delovni odmor.

Klopp je poročanju angleških medijev naklonjen selitvi na Otok, a le pod pogojem, da bo s strani ameriških lastnikov dobil povsem proste roke pri nakupu in prodaji nogometašev.

Rodgers je bil v tem segmentu dela precej omejen, kar je posledično vodilo v plačevanje visokih odškodnin za nogometaše, ki na zelenici niso upravičili investicij.

brendan rodgers | Avtor: EPA EPA
Nemški strateg je Liverpoolu povedal, da bo poslušal mnenja in predloge odbora, a končna odločitev o tem, kdo bo okrepil oziroma zapustil ekipo, bo povsem njegova. Gre za privilegij, kakršnega njegov predhodnik ni bil deležen.

V klubu je tudi v času Rodgersovega vodenja prevladovala politika, da končne odločitve sprejema strateg, a z določenimi omejitvami.

Nekdanji trener, na primer, ni smel kupovati igralcev, ki bi bili starejši od 24 let. Prav zaradi tega sta propadla nakupa Ashleyja Williamsa (31) in Ryana Bertranda (26), s katerima je poskušal Rodgers okrepiti luknjičasto obrambo, vendar so bile njegove zahteve preslišane. Rodgers meni, da je bilo njegovo delo oteženo, kar je posledično pripeljalo do zatona ekipe, s katero je bil v svoji drugi sezoni na pragu premierligaškega naslova, ki je na koncu pripadel Manchester Cityju.

Liverpool je pod lastništvom ameriškega investicijskega podjetja Fenway Sports Group sprejel kar nekaj slabih poslovnih odločitev. V zadnjih štirih letih je za okrepitve porabil nekaj manj 300 milijonov funtov (406 milijonov evrov), ki pa na zelenici niso prinesli želenih rezultatov. Klopp se omenjene situacije zaveda, zato je klubu že sporočil, da ne bo tvegal ugleda z igralci, ki jih osebno ne bo odobril, poroča Daily Mail.

Strahopetno dejanje lastnikov

Rodgersa je po derbiju z Evertonom poklical predsednik ameriškega podjetja FSG Mike Gordon in ga kar po telefonu obvestil, da ni več trener Liverpoola. Angleški velikan je že pred tem navezal stik s Kloppom, prav razporožljivost nemškega stratega pa je vodstvo prepričala v prekinitev pogodbe z Rodgersom, ki naj bi bil o tem obveščen že prej, čeprav je v zadnjih dneh svojega mandata vztrajno zatrjeval, da ni pod pritiskom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.