Šport > Nogomet
39 ogledov

Klopp napredoval z Liverpoolom

Liverpool:Bordeaux, Liga Evropa EPA
Z dvema zmagama v preteklih dveh tekmah Lige Evrope, si je lahko angleški klub Liverpool zagotovil napredovanje v tekmovanju. Novi trener Klopp je bil po tekmi "zelo srečen" nad uvrstitvijo na prvo mesto v skupini B.

Po težkem začetku sezone se je sreča spet nasmejala angleškemu klubu Liverpool. Na čelu z novim trenerjem Jürgenom Kloppom je Angležem uspela uvrstitev na prvo mestu skupine B v Ligi Evropa. Z zmago nad Bordeauxem (2:1) se je tako klub že pred zadnjo tekmo proti v skupinskem delu tekmovanja proti Sionu uspelo zagotoviti napredovanje.

"Zelo sem vesel, da smo se kvalificirali. Ekipa je vesela, klub je vesel, tako da ste lahko veseli tudi vi," se je Klopp pošalil po tekmi na novinarski konferenci. "Da bi skupinski del končali na vrhu lestvici je pomembno, a ne najpomembnejše. V naslednji fazi Lige Evropa igrajo le dobre ekipe."

Za edini zadetek Bordeauxa so mnogi v Liverpoolu okrivili vratarja Simona Mignoleta. Belgijski vratar si je namreč v 32. minuti vzel preveč časa za izstrelitev žoge, zaradi česar je sodnik Bordeauxu prisodil posredni prosti strel. Gol za Bordeaux je dosegel Henri Saviet.

James Milner je Liverpool v 38. minuti vrnil v igro z golom iz enajstmetrovke. Odločilni gol za zmago Liverpoola pa je zadel Christian Benteke v sodniškem dodatku prvega polčasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.