Šport > Nogomet
7 ogledov

Klopp: "Ne morem biti 15 cm nižji in govoriti špansko"

Klopp Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale
1/10
Reuters
Trener Dortmunda Jürgen Klopp je moral le nekaj ur po uradni potrditvi prestopa Maria Götzeja v Bayern opraviti z novinarsko konferenco pred sredino tekmo Lige prvakov proti Realu Madridu. Klopp je razkril, da je za odločitev svojega zvezdnika izvedel dva dni po povratni tekmi z Málago in se spet delal norca iz Josepa Guardiole.

"Po naši zmagi nad Málago sem bil lahko srečen vsaj še 24 ur. Nikomur ni potrebno skrbeti za našo osredotočenost. Če kaj, potem je višja kot kdajkoli," je na nabito polni novinarski konferenci, na kateri so morali organizatorji v prostorih stadiona Signal Iduna Park odpreti celo dodaten prostor za vse zainteresirane, dejal Jürgen Klopp.

Njegova Borussia Dortmund se bo v sredo na prvi tekmi polfinala Lige prvakov pomerila z Realom Madridom, priprave na tekmo pa je pokvarila senzacionalna novica, da jih bo ob koncu sezone zapustil eden najboljših posameznikov Mario Götze, ki odhaja k največjemu rivalu Bayernu.

Prestop 20-letnega nemškega reprezentanta sta v torek že potrdila oba kluba, a je Klopp na današnji novinarski konferenci zatrdil, da novica v nobenem primeru ne bo pokvarila njihove osredotočenosti na sredino tekmo.

Dan kasneje bi bilo še slabše

"Slabše bi bilo, če bi to sporočili jutri. Ne vem, kaj so želeli doseči z objavo te zgodbe, a lahko si predstavljamo. Če so želeli, da bi izgubili pozornost pred jutrišnjo tekmo, jim ne bo uspelo. Zdaj si bolj kot kdajkoli želimo igrati in dobiti to tekmo. Tudi mi smo pred enim letom plačali odkupno klavzulo Marca Reusa med sezono, kar ni bilo preveč všeč Mönchengladbachu," je nadaljeval Klopp.

"Götzeja si je želel (bodoči trener Bayerna Josep) Guardiola. Ve, da je veliko dolžan temu klubu, a mu je tudi dal veliko v zameno. Če je čigava krivda, potem je moja. Ne morem biti 15 centimetrov nižji in govoriti špansko. Götze si želi sodelovati s takšnim izjemnim trenerjem. Ne morem predavati o hitri tranziciji in začeti z igranjem 'tiki-take'. Če je kakšen navijač razočaran z odhodom Götzeja, potem naj vrne svojo vstopnico, bolje, da ga ni na tekmi. Potrebujemo podporo, naredimo to noč posebno za Borussio in premagajmo Real!"

Kuba: "BvB je v Dortmundu pomembnejši od vsega"

V senci Kloppove pojave je na novinarski konferenci sodeloval jezikovno mnogo manj bombastični vezist Dortmunda Jakub Błaszczykowski. Popularni "Kuba" je dejal, da si želi s soigralci ohraniti niz nepremagljivosti, ki ga je Dortmund obdržal tudi po dveh tekmah z Realom v skupinskem delu letošnjega tekmovanja (2:1 in 2:2).

"Kar smo dosegli do sedaj, je bilo izjemno," je dejal Błaszczykowski. "Še vedno smo nepremagani v Ligi prvakov in upamo, da bomo ta niz ohranili do konca. Z Madridom smo igrali v skupinskem delu in zmagali z 2:1. To je bila izjemna tekma. Potem smo v Madridu prikazali eno naših najboljših predstav. Tu sem že šest let in vem, da bodo naši navijači za nami, ker je tukaj v Dortmundu BvB pomembnejši od vsega."

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Sreda ob 20.45:
Borussia Dortmund – Real Madrid

Verjetni postavi

Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Şahin; Błaszczykowski, Götze, Reus; Lewandowski.

Madrid (potrdil José Mourinho): López; Ramos, Pepe, Varane, Coentrão; Khedira, Alonso; Di María (?), Özil, Ronaldo; Higuaín.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.