Šport > Nogomet
1452 ogledov

Klopp okrcal Oblaka in druščino: "Tega ne razumem."

jurgen klopp Epa
Trener Liverpoola je bil po izpadu v osmini finala lige prvakov kritičen do strateških odločitev Diega Simeoneja.

Liverpoolu, aktualnemu zmagovalcu lige prvakov, na povratni tekmi na Anfieldu ni uspelo nadoknaditi gola zaostanka proti madridskemu Atléticu.

Po rednem delu tekme je bil izid 1:0 v korist angleškega velikana, zato so o zmagovalcu odločali podaljški.  Roberto Firmino je v 94. minuti podvojil prednosti branilcev naslova, nato pa sta za preobrat poskrbela Marcos Llorente, ki je dosegel dva zadetka (97., 105.) in Alvaro Morata (121.).

Pri Atléticu je z izjemnimi obrambami znova blestel slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, o katerem je strateg madridksega kluba Diego Simeone po tekmi dejal: "Tako kot Lionel Messi odloča tekme v napadu, jih Oblak v obrambi. Nobenega dvoma ni, da je Jan najboljši vratar na svetu."

Precej manj zadovoljen je bil trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki je sicer pohvalo predstavo svojega moštva, nato pa se je obregnil ob strategijo madridskega velikana.

"Zadovoljen sem s predstavo. Težko je igrati proti takšni ekipi. Ne razumem nogometa, ki ga igrajo, glede na kvaliteto, ki jo premorejo. Lahko bi igrali pravi nogomet, vendar se raje zadržujejo globoko v polju in čakajo na protinapad," je dejal nemški strateg.

"Sprejmemo njihov pristop, a nocoj se mi to ni zdelo prav. Zavedam se, da sem včasih slab poraženec, še posebej če moji fantje odigrajo dobro tekmo proti vrhunskemu nasprotniku, ki se brani z dvema vrstama s po štirimi igralci," je dejal Klopp.

jurgen klopp | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.