Šport > Nogomet
8 ogledov

Klopp podaljšal: Do leta 2018 ni treba klicati

Klopp Zorc Watzke Borussia Dortmund podpis pogodbe Bvb.de
Trener Borussie Dortmunda Jürgen Klopp je v sredo podaljšal pogodbo z nemškim prvoligašem, ki mu bo ostal zvest do leta 2018, so sporočili na spletni strani kluba.

Jürgen Klopp se je Borussii Dortmundu pridružil leta 2008 in prvi državni naslov osvojil tri leta pozneje, lani pa se veselil ligaškega in pokalnega "dvojčka". Dortmund je v lanski sezoni izgubil državni in pokalni naslov, v finalu Lige prvakov pa jih je premagal stari rival Bayern.

Klopp, ki je z igro visokega "pressinga" in napadalno miselnostjo osvojil navijače po vsej Evropi in svetu, je BVB potegnil iz blata, kjer je bil še pred desetimi leti, ko je bil rudarski ponos na robu bankrota.

Spadajo skupaj

"Nikomur ni treba klicati do leta 2018," je na hitro sklicani novinarski konferenci dejal Klopp. "Čutimo veliko izjemnega zaupanja in samozavesti pri tem klubu. To je jasen znak. Želimo imeti mirnost za načrtovanje skupne prihodnosti pri tem čudovitem klubu. Štiri leta in pol tako zanesljive zaposlitve je v našem poslu nekaj nenavadnega, ampak ne bomo se pomehkužili. Namesto tega imamo velik apetit, da se lotimo nalog pred seboj. Želimo si nadaljevati na poti uspehov in jo v idealnem primeru še izboljšati," je povedal 46-letni strateg.

"Kar spada skupaj, se ne sme ločiti," pa je pribil izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke. Dortmund kljub Kloppovim izbruhom ob robu igrišča – letos je že prestal dve tekmi kazni v Ligi prvakov zaradi napada na četrtega sodnika – očitno čaka nova izvrstna sezona, saj so z okrepitvami znova zadeli v polno. 

Uspehi na vseh področjih

Henrik Mkitarjan in Pierre-Emerick Aubameyang navdušujeta iz kola v kolo, vsi so praktično že pozabili na odhod "izdajalca" Maria Götzeja v Bayern. Dortmund je zanesljivo dobil tudi nedavni lokalni derbi proti Schalkeju (3:1) in na vrhu 1. Bundeslige za Bavarci zaostaja le za točko.

Uspešni so tudi zunaj igrišča; prihodki so za sezono 2012/13 dosegli rekordnih 305 milijonov evrov, največ v klubski zgodovini. Delnice kluba so po objavi novice poskočile za 0,5 odstotka.

"Nova pogodba je znak za ekipo, ker med pogajanji z novimi igralci ti že vedo, s kom bodo delali. To vedno pomaga," je pristavil Watzke. "Skupaj smo tukaj spisali navdušujočo zgodbo, morda najbolj navdušujočo in razburljivo nogometno zgodbo zadnjih nekaj let," ga je dopolnil nasmejani Klopp. "Ampak še vedno nimam občutka, da bi moral začeti z nekakšnim zadnjim poglavjem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.