Šport > Nogomet
5129 ogledov

Klopp razbesnel Guardiolo: "V čem je problem?"

pep guardiola Epa
Premierligaška sezona se je komaj začela, Pep Guardiola in Jürgen Klopp pa sta že odvrgla rokavice.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je spet dregnil v osje gnezdo z izjavo o neskončnem proračunu, s katerim naj bi razpolagal njegov tekmec na klopi Manchester Cityja Pep Guardiola

"Vsi vemo, kakšna je situacija s Chelseajem, PSG-jem in  Manchester Cityjem. Ne vem, kako to uspeva Manchester Unitedu. Mi imamo svoj način. Zapravimo lahko toliko, kot zaslužimo. Nekateri nimajo omejitev," je dejal nemški strateg, s tem pa mački očitno stopil na rep.

jürgen klopp | Avtor: Epa Epa

Guardiola, ki je v preteklosti že dokazal, da mu ob vprašanjih na temo finančnega fair-playa hitro zmanjka potrpeljanja, je bil v svojem odgovoru zelo neposreden.

Slovenija 15.09.10, euro, evro, bankovci, kup denarja, foto: shutterstock | Avtor: Shutterstock Shutterstock
"Nekateri lastniki hočejo dobiček, našim lastnikom pa je vseeno za dobiček. Posledično nekateri ne investirajo, medtem ko mi investiramo vsa razpoložljiva sredstva. To velja za Chelsea z Romanom Abramovičem in naš klub s šejkom Mansourjem. Želijo investirati v nogomet. Obstajajo pravila finančnega fair-playa in če ima kdo karkoli proti nakupom Cityja, naj gre na sodišče in poda prijavo," je dejal trener aktualnega angleškega prvaka.

"Se spominjate pred leti, ko je Manchester United osvajal veliko naslovov? Osvajal jih je zato, ker je trošil več denarja od drugih. Se spomnite? Manchester City takrat ni imel te možnosti, saj smo imeli drugega lastnika."

"Kupil smo Jacka Grealisha (117 milijonov evrov, op. a.), ker smo prodali za 70 milijonov evrov igralcev. V bistvu smo zapravili samo dobrih 40 milijonov, sicer si tega ne bi mogli privoščiti. Upoštevamo omejitve FFP-ja, potem pa se lahko vsak ravna po svoji volji. Naši lastniki želijo vlagati. V čem je težava?"

"Vsako sezono smo uspešno prestali preverjanje. Če kršimo pravila, to dokažite," je kritikom nejevoljno zabičal Guardiola.

Komentarjev 1
  • Porko2 19:05 15.avgust 2021.

    Ala, naj pove s čim oni zaslužijo? Kaj so mogoče v življenju kej delali?