Šport > Nogomet
29 ogledov

Klopp s taktiko hijen lovi Bayern

jürgen klopp EPA
S tekmami pokala Telekom se v soboto začenja nogometna sezona v Nemčiji. Prvak Bayern bi se z glavnimi rivali Borussio Dortmund lahko pomeril šele v finalu.

V Mönchengladbachu je vse pripravljeno na začetek Telekom Cupa, kjer se bodo poleg domače Borussie Mönchengladbach navijačem predstavili še prvak Bayern, podprvak Borussia Dortmund in Hamburger SV.

Pred prvim uradnim dvobojem v nemškem superpokalu bi se lahko Josep Guardiola z Bayernom proti svojim novim velikim rivalom pomeril šele v finalu poletne generalke, njegov nasprotnik Jürgen Klopp pa mu pripravlja "hijensko taktiko".

Mkitarjan kot rit na vedro

Tabloid Bild poroča, da je Klopp na pripravah v švicarskem Bad Ragazu še zvišal stopnjo že v lanski sezoni navdušujočega "presinga" svojega moštva, ki je Dortmund pripeljal vse do finala Lige prvakov, kjer jih je ustavil ravno Bayern.

"Fantje napadajo kot hijene!" je nedavno izustil Klopp, ko je spremljal eno izmed vaj svojih varovancev, ki je vključevala pritiskanje na žogo, dokler je nasprotno moštvo ni izgubilo. To bo glavno orožje rudarjev v novi sezoni.

Še nikoli tako pripravljeni

"Hijene so pametne živali. Svoj plen lovijo, dokler ga ne izmučijo, nato začnejo gristi. Lahko ulovijo celo zebro," so se v živalski svet potopili pri Bildu. Hijene lahko pretečejo do 50 kilometrov, ko svojo žrtev obkolijo in ji zadajo smrtni udarec. Prav na hijene naj bi spominjal tudi letošnji Dortmund.

"Moji igralci so neverjetno pripravljeni. Tako niso bili še nikoli!" je po prihodu iz Švice zatrdil Klopp in tako poslal resno sporočilo Guardioli. Na pripravah ga je še posebej navdušil novi član ekipe Henrik Mkitarjan ("Prilega se nam kot rit na vedro!"), a se je izvrstni Armenec poškodoval na zadnji pripravljalni tekmi, zaradi česar bo moral počivati vsaj štiri tedne.

Aubameyang hitrejši od Bolta

Tekaško izjemno močno moštvo, ki je v lanski sezoni 1. Bundeslige opravilo največ posameznih sprintov v celotni ligi (185), mnogo več od Bayerna (šele na 8. mestu s 165), je z Mkitarjanom in Pierrom-Emerickom Aubameyangom še dodatno pridobilo na hitrosti. 

Novi napadalec Aubameyang naj bi na 30 metrov (3,7 sekunde) tekel celo hitreje od svetovnega in olimpijskega prvaka na 100 in 200 metrov Usaina Bolta (3,78 s), Kloppove "hijene" pa bodo prvi preizkus prestale na sobotni tekmi s soimenjaki Borussio.

Telekom Cup, Mönchengladbach (stadion Borussia-Park), polfinale:

Ob 16.45:
Borussia Mönchengladbach − Borussia Dortmund

Ob 18.30:
Hamburger SV − Bayern München

Tekma za tretje mesto:

Nedelja ob 16.45:
Poraženec 1 − Poraženec 2

Finale:

Nedelja ob 18.30:
Zmagovalec 1 − Zmagovalec 2

Tekme trajajo po 60 minut. Zmagovalci tekmovanja, ki ga prirejajo od leta 2009, so bili Hamburg, Schalke 04, Borussia Dortmund in lani Werder Bremen. Bayern še nikoli ni osvojil prvega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.