Šport > Nogomet
22 ogledov

Klopp sprejel ponudbo Liverpoola

jurgen klopp EPA
Ugibanj na Otoku ni več. Nemec Jürgen Klopp je tudi uradno novi trener 18-kratnih angleških prvakov v nogometu - FC Liverpoola. Novico je danes na spletni strani potrdil tudi Liverpool.

Oseminštiridesetletni Nemec je s tem sklenil trimesečni premor po odhodu iz Borussie Dortmunda. Novica sicer ni presenečenje, saj so mediji že več dni namigovali, da bo Klopp novi trener v mestu Beatlov.

Klopp bo na trenerski klopi zamenjal Brendana Rodgersa, ki so ga v klubu po nedeljskem remiju z Evertonom (1:1) uradno poslali na dopust. Zanimivo bo, kako se bo Klopp znašel v tujini, saj je to njegova prva služba izven Nemčije.

Med leti 2001 in 2008 je bil trener pri 1. FSV Mainz 05, nato pa v Dortmundu, s katerim je osvojil dva naslova prvaka in eno pokalno lovoriko. Klub je v letu 2013 popeljal tudi v finale lige prvakov, kjer pa je moral priznati premoč Bayern Münchnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.