Šport > Nogomet
37 ogledov

Klopp zavrnil darilo največje navijačice

jurgen klopp EPA
Nemški strateg Jürgen Klopp je ob vrnitvi na stadion Borussie Dortmund zavrnil darilo njegove največje navijačice.

Nadvse priljubljeni in vedno nasmejani Jürgen Klopp se je v četrtek vrnil v Dortmund, kjer se je v četrtfinalu drugega najmočnejšega nogometnega tekmovanja v Evropi pomeril s svojim nekdanjim klubom, Borussio Dortmund, s katerim je osvojil dve bundesligaški lovoriki in se uvrstil v finale Lige prvakov.

Ob Kloppovi vrnitvi je završalo med navijači nemškega prvoligaša, najbolj pa se ga je razveselila večna podpornica in ustanoviteljica njegovega navijaškega kluba Monika Hahn.

Snidenje med 61-letno navijačo in nemškim strategom je bilo zelo prijetno, a Klopp ji je hitro dal vedeti, da je v Dortmund prišel z namenom, zato ni imel časa za nostalgijo.
Navijačica je nekdanjemu ljubljencu domačega občinstva pripravila prav posebno darilo, ki pa ga trener Liverpoola ni bil pripravljen sprejeti.

Hahnova mu je na prizorišče prinesla repliko trga Borsigplatz, kjer nogometni kolektiv iz Dortmunda tradicionalno paradira z osvojenimi lovorikami, vendar jo je Klopp prijazno zavrnil.

''Ko sem ga srečala v okolici stadiona, je bil vljuden kot vedno. Objel me je. Ko je lani naznanil, da bo zapustil Dortmund, je dejal, da si želi še enkrat izkustiti sprehod po Borsigplatzu. To se ni zgodilo, ker smo čez nekaj tednov izgubili finale pokala. Porodila se mi je ideja, da mu zgradim njegov osebni Borsigplatz. Vprašala sem ga, če bi mu lahko izročila to darilo, da bi se spominjal vseh lepih trenutkov v Dortmundu. Odvrnil je 'hvala, toda žal mi je, tega zdaj ne morem sprejeti. Prišli smo po zmago in nimam časa za romantiko.' Rekel je, da se ne želi srečati z nikomer. Niti z županom mesta,'' je povedala zvesta navijačica.

Hahnova je navijaški klub Jürgena Kloppa, ki šteje približno 70 članov, ustanovila leta 2011. ''Klopp je tako priljubljen, ker je zelo prijazen, pristen in karizmatičen. In čeden tudi. Nekateri trenerji ohranjajo razdaljo do ljudi. Klopp je zelo blizu svojim navijačem. Dotaknil se je naših src. Preden se je pridružil Liverpoolu, tekem niso predvajali po televiziji. Zdaj jih. Želimo mu vse dobro,'' je dodala Hahnova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.