Šport > Nogomet
25 ogledov

Klose: "Igral bom do SP 2014!"

Miroslav Klose Lazio Reuters
Tako Juventus kot Udinese sta v 7. kolu Serie A prišla do točke in ostala na vrhu lestvice. Na prvi tekmi kola je Inter sicer povedel pri Catanii, a na koncu vpisal nov poraz, ki ga po šestih tekmah pušča na robu rdeče cone z vsega štirimi točkami na računu (1:2). Josip Iličić je za Palermo odigral celo tekmo na San Siru, a proti AC Milanu rožnati niso imeli niti najmanjše možnosti (3:0). Veliki rimski derbi je v korist Lazia v sodnikovem podaljšku odločil Miroslav Klose (2:1).

Nogometaši Lazia so po zaslugi Miroslava Kloseja dobili 137. rimski derbi proti Romi in prekinili niz šestih zaporednih porazov proti gorečim mestnim tekmecem. Obračun na Olimpicu se je sicer začel po željah "gostujočih" nogometašev, ki so povedli že po petih minutah igre. Miralem Pjanić je v kazenski prostor poslal odlično podajo, ki jo je v zadetek pretvoril Pablo Daniel Osvaldo. V nadaljevanju so se prebudili tudi nogometaši Lazia, ki jih s klopi vodi trener slovenskih korenin Edi Reja, in prišli do nekaj priložnosti, a izid se v prvem polčasu ni več spremenil. V drugi polčas je Lazio krenil še odločneje in Romo potisnil na njeno polovico. Pritisk se je sinje-modrim obrestoval že v 50. minuti, ko je Simon Kjaer v kazenskem prostoru zrušil Tommasa Rocchija. Glavni sodnik Paolo Tagliavento je brez pomisleka pokazal na belo točko, Dancu pa predhodno pot v slačilnico. Odgovornost je prevzel Hernanes in rutinirano zadel za 1:1. Tudi po izenačujočem zadetku je Lazio prevladoval na igrišču. Klose je v 70. minuti po strelu z glavo zadel prečko, Djibril Cisse pa v 82. vratnico. Ko se je že zdelo, da se bo veliki rimski derbi končal brez zmagovalca, pa je v sodnikovem podaljšku v 93. minuti udaril Klose in zadel za prvo zmago Lazia na rimskem derbiju po 11. aprilu 2009.

Nemški napadalec je po katastrofalni sezoni pri Bayernu Münchnu, kjer je zabil le en gol, po prestopu k sinjemodrim spet odkril strelsko formo, saj je bil gol na derbiju že njegov četrti na zadnjih šestih tekmah Serie A. Po tekmi je v pogovoru za Kicker povedal, da si želi vztrajati vse do leta 2014, po svetovnem prvenstvu v Braziliji pa naj bi se upokojil: "Če bo šlo vse po sreči, bom igral pri Laziu do leta 2014, nato na svetovnem prvenstvu in to bo to. Kdor koli me pozna ve, da je to (rekord Ronalda, op. a.) ogromen izziv zame." Klose je namreč drugi najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev, saj je s 14 goli izenačen z legendarnim rojakom Gerdom Müllerjem in le enega oddaljen od Brazilca Ronalda na prvem mestu. V zadnjem času ga iz prve postave Elfa drži Bayernov as in nekdanji soigralec Mario Gómez.

Sarma ostaja za petami Juventusu

Kar štiri tekme od petih 7. kola Serie A, ki so se začela ob 15. uri, so se končale brez zadetkov. Udinese Samirja Handanovića je tako osvojil točko na gostovanju pri Atalanti. Slovenski reprezentančni vratar je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in si tudi prislužil rumeni karton. Zgolj točko je na gostovanju pri Chievu Bojana Jokića in Boštjana Cesarja (oba sta bila na igrišču od prve do zadnje minute) osvojil tudi vodilni Juventus, kar pomeni, da "stara dama" ostaja na prvem mestu z enakim številom točko kot drugovurščeni Udinese. Bologna je z 2:0 ugnala Novaro, Rene Krhin pa je zmago svojega moštva pospremil s klopi za rezervne igralce. Še en slovenski reprezentant na začasnem delu v Italiji Valter Birsa pa tokrat ni sedel niti na klopi. Njegova Genoa se je sicer brez zadetkov razšla z Leccejem.

Iličić nemočen, Ibra dirigiral AC Milanu

Dirigentsko paličico je na San Siru v svoje roke vzel Zlatan Ibrahimović. Virtuoz AC Milana, ki se je v zadnjih tednih celo spogledoval z zgodnjim pokojem, je sodeloval pri praktično vseh zadetkih Rossonerov, medtem ko je Palermo bolj kot ne igral vlogo statista. Vratar Alexandros Tzorvas je ekipo Josipa Iličića (odigral je celo tekmo) z nekaj bravuroznimi posredovanji še držal v igri, nato pa je Ibrahimović nekaj minut pred koncem polčasa izvrstno zaposlil Alberta Aquilanija, ta pa je našel samega Antonia Nocerina, ki je zabil gol svoji nekdanji ekipi. Deset minut po začetku drugega polčasa je zabil povratnik Robinho, spet pa je bil v vlogi asistenta Ibrahimović. V 19. minuti nadaljevanja je bilo vsega konec, ko je Ignazio Abate našel samega Antonia Cassana, ki mu sredi kazenskega prostora ni bilo težko zadeti.

Ranieri ne pomaga: Inter izgubil pri Catanii

Tekma na Siciliji pri Catanii je bila novo poglavje v težavni sezoni za Inter Milan, ki z novim trenerjem Claudijem Ranierijem išče pot proti vrhu lestvice. Staremu rimskemu lisjaku kljub vsemu še ni uspelo urediti črno-modre zmešnjave, saj bi se lahko s svojim novim klubom po novem porazu na koncu tedna znašel celo med moštvi, ki bodo ob koncu sezone zapustila Serie A. Inter je z golom v prvih minutah razveselil Esteban Cambiasso, a so se domačini vrnili z lepim golom Sergia Almiróna, zmago pa jim je iz najstrožje kazni prinesel Francesco Lodi.

Italijanska liga, 7. kolo:

Catania : Inter Milan 2:1 (0:1)
Almiron (47), Lodi (51/11-m); Cambiasso (6)

AC Milan : Palermo 3:0 (1:0)
Nocerino (40), Robinho (55), Cassano (63)
Iličić je igral celo tekmo, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Napoli : Parma 1:2 (0:0)
Mascara (76); Gobbi (57), Modesto (83)

Cesena : Fiorentina 0:0
RK: Mutu (74/Cesena)

Atalanta : Udinese 0:0
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno tekmo.

Cagliari : Siena 0:0

Chievo : Juventus 0:0
Boštjan Cesar in Bojan Jokić (oba Chievo) sta igrala celo tekmo.

Genoa : Lecce 0:0
Valterja Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

Novara : Bologna 0:2 (0:1)
Ramirez (45), Acquafresca (63)
Rene Krhin (Bologna) je sedel na klopi.

Lazio : Roma 2:1 (0:1)
Hernanes (50/11-m), Klose (93); Osvlado (5)
RK: Kjaer (50/Roma)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.