Šport > Nogomet
25 ogledov

Klose odhaja iz Bayerna

Klose zapušča Bayern. Odhaja v Valencio? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nemški nogometni reprezentant Miroslav Klose bo po štirih letih zapustil nemški klub Bayern München.

Iz vodstva bavarskega velikana so namreč danes sporočili, da 32-letnemu Kloseju pogodbe, ki mu poteče 30. junija, ne bodo podaljšali. "Žal nam je, da pogovori s Klosejem niso pripeljali do za nas ugodne rešitve. Mi bi sicer radi z njim podaljšali sodelovanje, vendar so njegovi pogoji – predvsem glede dolžine nadaljnjega sodelovanja in višine plače za nas nesprejemljivi," je dejal šef kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Pri Bayernu so bili Kloseju voljni ponuditi enoletno podaljšanje sodelovanja, nogometaš je želel vsaj dve. "Tu v Münchnu sem preživel štiri zelo lepa in uspešna leta, za kar bi se klubu rad zahvalil. Vedno mi je bilo v čast igrati za ta klub," je dejal na Poljskem rojeni nemški reprezentant, ki je od leta 2007 v dresu Bayerna odigral 98 bundesligaških tekem in zabil 24 golov.

V minuli sezoni pa je v dvajsetih nastopih zmogel le en gol. Klose je z bavarskim klubom v letih 2008 in 2009 osvojil dvojčka – nemško prvenstvo in pokal –, leta 2010 pa je zaigral v finalu Lige prvakov.

Nemški dnevnik Bild poroča, da naj bi se Klose, ki bo v četrtek dopolnil 33 let, zdaj pridružil španskemu prvoligašu Valencii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.