Šport > Nogomet
18 ogledov

Klose priznal igranje z roko, gol razveljavljen

Klose Napoli Lazio Serie A Reševalni pas/Twitter
Italijanski nogomet, tolikokrat vir slabih novic, je bil v sredo vsaj za nekaj minut svetla točka na nogometnem zemljevidu. Laziev napadalec Miroslav Klose je namreč proti Napoliju zabil gol z roko, a po krajšem prigovarjanju sodniku svetoval, naj ga razveljavi.

Četrtkov nasprotnik Maribora v Evropski ligi, rimski Lazio, pod vodstvom novega trenerja Vladimirja Petkovića ne preživlja najboljše serije v italijanskem prvenstvu. Srbski trener ima tudi to smolo, da so njegovi nogometaši, predvsem napadalec Miroslav Klose, preprosto preveč pravični.

Klose je namreč med sredino tekmo proti Napoliju dosegel gol z roko, po kratkem prigovarjanju razjarjenih nogometašev južnjaškega kluba pa je svoje dejanje priznal sodniku, ki je gol za vodstvo z 1:0 na stadionu San Paolo razveljavil. Kloseja so Napolijevi nogometaši nato hvaležno trepljali po glavi, nato pa razbili Rimljane s hat-trickom Edinsona Cavanija (3:0).

"To je storil zato, ker je vedel, da ga bodo ujeli na posnetku," Kloseju ni želel čestitati domači trener Walter Mazzarri, čigar mnenje pa se je izgubilo v poplavi čestitk, kjer se je znašla tudi tista predsednika Fife Seppa Blatterja.

"Bravo Miro Klose. S svojo potezo si pokazal, da si šampion in pravi nogometaš," je Blatter sporočil prek Twitterja. Pohvale je rekordni strelec nemške reprezentance na svetovnih prvenstvih dobil tudi od stanovskih kolegov.

Primer za vse otroke

"Moramo pohvaliti poštenost Kloseja," je za eno izmed televizijskih postaj povedal Interjev vezist Esteban Cambiasso. "Moramo počastiti to gesto. To je primer, ki mu lahko sledijo vsi otroci." Klosejev trener Petković, ki zdaj že pripravlja taktiko za četrtkov obračun z vijolicami, je dodal, da bi morali potezo Nemca soigralci izkoristiti kot "nekaj pozitivnega", a so se zgolj "izključili".

"Zasluži si nagrado," je pribil Napolijev kapetan Paolo Cannavaro. Razveljavljeni zadetek Kloseja si lahko pogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.