Šport > Nogomet
16 ogledov

Klub opravičuje Bartona, L'Equipe: "Je to humor?"

Barton L'Equipe naslovnica britanski humor Marseille PSG Reševalni pas/Twitter
Francoski nogometni klub Olympique Marseille se je v četrtek v imenu svojega kontroverznega nogometaša Joeyja Bartona opravičil velikim rivalom Paris Saint-Germainu. Barton, "kralj Twitterja", je na omenjenem socialnem omrežju v torek napadel njihovega branilca Thiaga Silvo, ki ga je primerjal s transseksualcem in "mačjim sca**em".

"Olympique Marseille in Joey Barton se želita opravičiti Thiagu Silvi in njegovemu klubu za neprimerne komentarje, ki jih je angleški nogometaš zapisal na socialnem omrežju v zadnjih 36 urah," so v izjavi za javnost na svoji spletni strani (www.om.net) zapisali pri Marseillu.

"Funkcionarji Olympiqua Marseilla so prosili Joeyja Bartona, a konča spor med njim in brazilskim branilcem Parisa. Vezist OM je obljubil, da bo takoj prenehal objavljati kakršnekoli neprijetne komentarje v zvezi s Thiagom Silvo."

Paris Saint-Germain je angleškemu provokatorju Joeyju Bartonu v sredo sicer zagrozil, da bo proti vezistu Marseilla ukrepal po sodni poti, potem ko ga je pred in med tekmo z Barcelono v Ligi prvakov na Twitterju primerjal z "debelim transseksualcem" in "mačjim sc**jem". Barton se je znašel tudi na udaru organizacij, ki se borijo za pravice istospolnih.

Dobil vabilo etične komisije FFF

Član mladinskih ekip Liverpoola in Manchester Cityja, pri članih pa Cityja, Newcastla Uniteda, Queens Park Rangers in zdaj Marseilla, ima na Twitterju prek 2.000.000 sledilcev, že dalj časa pa je v sporu s Silvo in nekaj drugimi nogometaši PSG, ki jih je okrcal že kar nekajkrat.

Silva se na Twitterju na opravičilo še ni odzval. Francoska nogometna zveza (FFF) je sicer presenetljivo dejala, da njena etična komisija ne bo ukrepala, ker se dejanje ni zgodilo na igrišču. V četrtek so vseeno sporočili, da so Bartona povabili na zaslišanje, ki bo 15. aprila.

Za Bartonom je, milo rečeno, barvita kariera, v kateri je že odslužil dva meseca in pol pripora. Takrat mu je tekla tudi že pogojna kazen za napad na nekdanjega soigralca pri Cityju Ousmana Daboja. Še kot član sinje modrih je leta 2004 ugasnil cigaro na telesu enega izmed mladih igralcev. Ogorek je pustil v njegovem očesu. Prijeten fant, ni kaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.