Šport > Nogomet
17 ogledov

Kluba potrdila: Bale novi beli baletnik

Bale Real Madrid uradna stran Tottenham prestop Realmadrid.com
Po navidez neskončnih pogajanjih je le prišel ta trenutek, ko lahko zapišemo: Gareth Bale je uradno novi član Real Madrida, kar sta na klubskih spletnih straneh potrdila oba kolektiva.

Da bo Gareth Bale res okrepil Real Madrid sicer ni bila ravno najbolje varovana skrivnost na svetu, je pa prvi korak k potrditvi prestopa po dolgem poletju namigovanj v nedeljo naredil trener Tottenhama André Villas-Boas, ki je spregovoril po koncu tekme z Arsenalom.

"Odhaja v Real Madrid in pustil nam je izjemne spomine na lansko sezono, ki jih bo hranil vsak navijač Tottenhama. On gre naprej, naprej pa gremo tudi mi," je povedal portugalski strateg, nato pa sta prestop na spletnih straneh potrdila tudi oba kluba.

Predstavitev v ponedeljek ob 13. uri

Španski radio Cadena SER že poroča, da se bo predstavitev Valižana na Santiagu Bernabéuu začela v ponedeljek ob 13. uri. "V Real Madrid prihaja eden najboljših nogometašev na svetu," so zapisali na uradni spletni strani belega baleta (www.realmadrid.com).

"Moč, hitrost in tehnika v enakih merah definirajo tega popolnega nogometaša, ki je sposoben prodirati po obeh bokih in s svojo izjemno levico ter strelom zadeti s praktično vsakega položaja. S 24 leti se projektu Carla Ancelottija pridružuje, da bo zaključil legendarni napad."

Ronaldo nič več najdražji

O ceni še ni ne duha ne sluha, so se pa ocene v zadnjih dneh gibale med 91 milijoni evrov (Španija) in 101 milijonom (Otok), s čimer bi Bale prehitel Cristiana Ronalda kot najdražji nogometaš v zgodovini. Španska MARCA poroča o 99 milijonih evrov, predstavnik Tottenhama Simon Felstein pa je za Reuters potrdil ceno 100 milijonov evrov

Prav naziv najdražjega je nekaj, kar Real nikakor ne želi odvzeti že tako nezadovoljnemu Ronaldu, zato bodo vsaj po njihovih informacijah številke gotovo nižje od Portugalčevih 96 milijonov, kolikor je beli balet plačal leta 2009.

"Uresničil otroške sanje"

"Preživel sem šest zelo srečnih let pri Tottenhamu, ampak zdaj je pravi trenutek za slovo. Skozi leta smo skupaj doživeli nekaj posebnih trenutkov, užival pa sem v vsaki minuti," se je Bale poslovil v uradnem sporočilu za javnost.

"Rad bi se zahvalil vsem pri klubu, predsedniku, upravi, ostalim zaposlenim, trenerjem in igralcem, najbolj pa fantastičnim navijačem, ki bodo, upam, razumeli, da je to izjemna priložnost v moji karieri. Ne vem, če je sploh kdaj dober trenutek, da zapustiš klub, v katerem si se počutil ustaljenega in kjer si igral najboljši nogomet kariere do tega trenutka. Vem, da veliko igralcev govori o želji, da s prestopom v nek klub uresničijo otroške sanje, jaz pa lahko iskreno rečen, da so se moje uresničile." 

"Dobro se zavedam, da ne bi bil na tem nivoju, na katerem sem danes, če ne bi bilo najprej Southamptona in potem Spursov, ki so mi stali ob strani tudi v malce težjih trenutkih in mi privoščili dobro okolje ter podporo. Tottenham bo vedno v mojem srcu in prepričan sem, da bo letošnja sezona uspešnja zanje. Jaz se zdaj že veselim naslednjega poglavja v svojem življenju, igranja nogometa za Real Madrid."

Najdražji prestopi vseh časov:

1. Gareth Bale (Tottenham → Real Madrid) 100 milijonov evrov/leto 2013
2. Cristiano Ronaldo (Manchester United → Real Madrid) 96 milijonov evrov/2009
3. Zinedine Zidane (Juventus → Real Madrid) 81,3 milijona evrov/2001
4. Zlatan Ibrahimović (Inter Milan → Barcelona) 69 milijonov evrov/2009
5. Kaká (AC Milan → Real Madrid) 68,5 milijona evrov/2009
6. Edinson Cavani (Napoli → Paris Saint-Germain) 64 milijonov evrov/2013
7. Luís Figo (Barcelona → Real Madrid) 60 milijonov evrov/2000
8. Radamel Falcao (Atlético Madrid → AS Monaco) 60 milijonov evrov/2013
9. Fernando Torres (Liverpool → Chelsea) 58,5 milijona evrov/2010
10. Neymar (Santos → Barcelona) 57 milijonov evrov/2013
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.