Šport > Nogomet
47 ogledov

Klubski legendi zadeli za remi

steven gerrard cesc fabregas EPA
Derbi kroga med Chelseajem, ki je pred tednom dni že postal prvak in Liverpoolom se je končal z remijem. Prvake je v vodstvo popeljal John Terry, v 44. minuti pa je izenačil Steven Gerrard.

Na Stamford Bridgu so nogometaši Liverpoola pred pričetkom pripravili ''špalir'' novopečenim angleškim prvakom, nogometašem Chelseaja. Modri so v tekmo šli trdo in borbeno in Cesc Fabregas se lahko zahvali le sodniku Andreju Marrinerju, da ga že v prvi minuti ni poslal pod prho, ko je nevarno štartal na Raheema Sterlinga, Marriner pa mu je pokazal le rumeni karton.

Domači so povedli že v 5. minuti, ko je po kotu Fabregasa Branislav Ivanović nase potegnil 3 branilce redsov, John Terry pa je brez večjih težav z glavo matiral Simona Mignoleta. Redsi so po hitrem zaostanku uspeli vzpostaviti ravnovesje na igrišču, toda v napadu bili premalo zbrani, strel Philippa Coutinha je obramba uspela blokirati, Sterling pa je bil premalo natančen.

Prvi polčas je bil poln borbenih in nepopustljivih duelov, po enem takšnih je igrišče moral zaradi poškodbe zapustiti Kurt Zouma, namesto njega pa je vstopil Gary Cahill.

Redsi so izenačili ob zaključku prvega polčasa, po prekršku Ivanovića nad Adamom Lallano, je s strani podal Jordan Henderson, na drugi vratnici pa je Steven Gerrard brez težav z glavo zatresel mrežo Thibauta Courtoisa. Redsi so imeli priložnost za preobrat že takoj v drugem polčasu, ko je v 49. minuti Sterling preigraval na levi strani podal v sredino, kjer pa je Coutinho z zunanjim delom stopala za las zgrešil vrata in zadel le zunanji del mreže. Prvo priložnost v drugem delu so nogometaši Chelseaja dočakali v 55. minuti, ko se je Willianizognil offside zanki na desni strani in z diagonalnim strelom za las zgrešil okvir vrat.

Brendan Rodgers je v 68. minuti ponudil priložnost mlademu 18-letnemu Jeromu Sinclairju, ki je v igro vstopil namesto nerazpoloženega Rickyja Lamberta in mu ponudil prvi nastop za člansko ekipo Liverpoola med angleško elito. Fabregas je imel v 76. minuti veliko priložnost, ko je prodrl mimo obrambe, žoga se mu je srečno odbila na njegovo levico, toda Martin Škrtel je v zadnjem trenutku iztegnil nogo in blokiral strel Špancu.

Sterling je v 81. minuti prodrl po levi strani, poskusil s strelom iz mrtvega kota, žoga se je odbila od Terryja in skorajda presenetila Curtoisa, ki pa je vendarle uspel žogo odbiti v kot za Liverpool. V 89. minuti so imeli Liverpoolčani zadnjo priložnost na srečanju. Coutinho je z roba kazenskega prostora močno ustrelil, žoga je zadela Cahilla, Courtois pa je kljub temu, da je stal na napačn nogi uspel ohraniti neodločen rezultat. Kasneje je poskusil tudi Henderson, a z volejem z roba kazenskega prostora ustrelil mimo vrat.

Premier League, 36. kolo:

Manchester City : Queens Park Rangers 6:0 (2:0)
Agüero (4, 50, 65/11m), Kolarov (32), Milner (70), Silva (87)

Chelsea : Liverpool 1:1 (1:1)
Terry (5); Gerrard (44)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.