Šport > Nogomet
66 ogledov

Kmalu najbolje plačani trener na svetu

pep guardiola EPA
Pep Guardiola naj bi s prevzemom Manchester Cityja postal najbolje plačani nogometni trener na svetu, poroča nemški Bild.

Španski strateg bo po koncu letošnje sezone zapustil Bayern Müchen, glavni kandidat za podpis z nekdanjim trenerjem Barcelone pa naj bi bil Manchester City, trenutno tretjeuvrščena ekipa angleškega prvenstva, ki naj bi po treh letih odslovila Manuela Pellegrinija.

Nemški tabloid poroča, da je dogovor med Guardiolo in angleškim velikanom že sklenjen, nekdanji katalonski strateg pa naj bi na Etihadu, kjer bi nasledil Čilenca, zaslužil 25 milijonov evrov na leto, s čimer bi postal daleč najbolje plačani trener na svetu.

Bild je pravilno napovedal, da bo Guardiola ob koncu sezone zapustil nemškega prvaka, že dlje časa pa vztraja pri zgodbi, da je Manchester Cityja njegova naslednja postojanka, zato se trenerjeva selitev na Otok zdi iz dneva v dan bolj verjetna.

Guardiola je osvojil naslov državnega prvaka v Nemčiji in Španiji, njegov nekdanji varovanec pa ne dvomi, da bo tudi v Angliji spisal uspešno poglavje svoje blesteče kariere. ''Pep je odličen trener, ki bi lahko vodil katerokoli ekipo na svetu. Dobra prijatelja sva,'' je povedal Ronaldinho, ki je pod vodstvom katalonskega stratega igral leta 2008.

Guardiola bi v Manchester Cityju zaslužil še enkrat toliko, kot je znašala njegova letna plača na Allianz Areni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.