Šport > Nogomet
18 ogledov

Ko bo kredit, bo v Stožicah semafor

"Zaradi kazni se niso obrnili na nas. Po moje bi bilo to nenavadno. Tako ali tak Žurnal24 main
Pojasnila glede zapleta s semaforjem na srečanju Olimpija - Primorje smo poiskali pri Romanu Jakiču, direktorju Zavoda Tivoli. Semaforji bodo: "Ko bo podjetje Grep pridobilo sredstva in kupilo opremo."

Po tekmi s Primorjem je dobila nogometna Olimpija kazen disciplinskega sodnika NZS Simona Jegliča v višini 350 evrov. Razlog? Ni bilo delujočega semaforja. Zmaji kot najemniki objekta seveda s tem niso bili zadovoljni, zato smo poklicali Romana Jakiča, prvega moža Zavoda Tivoli, ki med drugim upravlja s stadionom.

Olimpija tudi na Žaku ni naročevala semaforja. Imela je prikazovalnik rezultatov, kar je dovolj za slovensko ligo.
Roman Jakič
"V Stožicah čakata dva semaforja v velikosti dvakrat 45 kvadratnih metrov na dan, ko bo podjetje Grep pridobilo sredstva in kupilo opremo, ki jo je še dolžno zagotoviti. Točnega podatka, kdaj bo to, vam ne morem povedati, vendar predvidevam, da bo Grep v teh dneh dobil prvi obrok kredita, tako da bo  počasi lahko dobavil opremo za nas. Oprema je naročena in čaka na Grepovo plačilo. Olimpija nam ni naročila, da zagotovimo semafor, čeprav ve, da ga ni. Zaradi kazni se niso obrnili na nas. Po moje bi bilo to nenavadno. Tako ali tako plačujejo le 950 evrov, to je zelo nizka najemnina. Če pomislite, da le generator, ki teče, če bi slučajno zmanjkalo elektrike, za eno tekmo porabi od 500 do 600 litrov nafte … Po moje se zavedajo napake, da niso prinesli prikazovalnika," je zaplet razjasnil Jakič in dodal, da je denimo Nogometna zveza Slovenije za reprezentančni tekmi semafor naročila, Olimpija pa ne.

Iz enakega razloga se čaka tudi na veliki semafor za pod strop košarkarske dvorane.

Zanimalo nas je tudi, kdaj bo prišel dan, ko bo bogatejša tudi gostinska ponudba v Stožicah. Jakič je pojasnil, da tudi gostinska oprema sodi v domeno Grepa: "Niso dobavljeni pult, hladilnik, pomivalno korito, mikrovalovne pečice, zato je ponudba temu prilagojena. Ne moremo prinesti odprtega ognja in kuhati čaja, čeprav bi bilo to dobro. Dokler nimamo opreme, lahko v skladu s predpisi sanitarne inšpekcije točimo vodo iz plastenk v navadne kozarce, lahko točimo pivo, ponudimo klobase naših dobaviteljev. Kar zadeva artikle, pa so ti stvar organizatorja. Če zahteva, mu odstopimo kakega od kioskov, ki ga sam opremi in prodaja artikle. Oprema za pripravljanje hrane je prav tako odvisna od Grepa.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.