Šport > Nogomet
9 ogledov

Ko ga zabije pobiralec žog

Pobiralci žog kdaj pa kdaj sedijo, večkrat pa tudi dejavno sodelujejo v tekmi. Žurnal24 main
Kdo pravi, da pobiralci žog na nogometnih tekmah vedno igrajo le obrobne vloge. Na spodnjih posnetkih si oglejte, kako preigravajo, podajajo z rokami in glavo in celo zabijejo zadetek.
 

Preberite še ...

Video: Sramota brez primere
Mama je zakon
Video: Hišnik posnema Ronaldinha

Čeprav se zdi, da pobiralci žog na nogometnih tekmah niso v središču pozornosti in ne igrajo vidne vloge pri poteku tekme, navsezadnje le ni vedno tako. Če malo pomislite, vendarle ni vseeno, ali na primer izvajalec avta žogo dobi takoj ali pa kakšno sekundo pozneje, ker je "mini" nogometaš, ki je bil za to odgovoren, slučajno pogledal stran. Način, kako žoga pride do nogometaša, ki jo potrebuje, se lahko zelo razlikuje. V nadaljevanju vam predstavljamo pet precej "nevarnih" primerov.

Prvi primer se je zgodil v Braziliji. Potem ko je napadalec domače ekipe zgrešil vrata, je pobiralec žog vzel stvari v svoje roke in noge. Izkoristil je nezbranost gostujočega vratarja, stekel na igrišče in neopazno potisnil žogo v mrežo. Po nekem čudnem naključju je sodnik zadetek priznal, gostujoči igralci pa so seveda znoreli.



Naslednji pobiralski čudež se je pripetil v Izraelu. Vratar je naredil nepremišljen izlet iz kazenskega prostora. Nasprotna ekipa se je na njegovo napako hitro odzvala, prav tako pa mlad pobiralec žog, ki je takoj podal izvajalcu avta in postal eden glavnih botrov zadetka.



Tretji primer se je zgodil v vroči Grčiji na obračunu Paoka in Panioniosa. Pobiralec žog je gostujočega nogometaša spravil ob živce tako, da mu je s kratkim preigravanjem izmaknil žogo. Dolgolas izvajalec kota je pobesnel in ga odrinil. V dečkov bran so se postavili domači nogometaši in nastalo je splošno prerivanje.



Na poseben način pa je svojemu klubu pomagal mlad pobiralec žog Tottenhama. Ta je nasprotnemu nogometašu žogo vrgel zelo natančno. Celo preveč, saj ga je zadel ravno v predel med nogama, kjer najbolj boli.


Peti znamenit pobiralec žog pa je doma iz Portsmoutha. Znan je postal zato, ker je na tekmi svojega najljubšega kluba žogo v igrišče vrnil nič drugače kot leže. In sicer z glavo. Človek si mora med tekmo včasih tudi malce odpočiti. Čez "komot" ga ni, bi ob tem dejala starejša generacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.