Šport > Nogomet
15 ogledov

Ko igra Iniesta, Barça ne izgublja

barcelona hospitalitet iniesta Reuters
Statistika kaže, da je Andrés Iniesta za Barcelono morda še bolj pomemben od Lea Messija, saj ponos Katalonije ni izgubil na kar 48 zaporednih prvenstvenih obračunih, ko je bil španski reprezentant v prvi postavi.

Mnogi strokovnjaki, predvsem pa vzhičeni navijači Barcelono večkrat primerjajo z dobro namazanim strojem, ki dela praktično brez napake. A vsak stroj dela brez napake le v primeru, če je dobro podmazan. In v primeru Barcelone je tako, ko igra Andrés Iniesta.

Ponos Katalonije z Iniesto v prvi postavi enostavno ne izgublja. To se je še enkrat več pokazalo tudi minuli konec tedna v 26. kolu Primere Division proti Sportingu iz Gijona (3:1). To je bila namreč že 48. zaporedna tekma Barcelone brez poraza z Iniesto v prvi postavi. Očitno se skrivnost Pepa Guardiole skriva ravno v Iniesti. Španski reprezentant pa se je ravno z zadnjim nastopom proti Sportingu prebil na drugo mesto večne lestvice igralcev v Primeri z najdaljšim nizom brez poraza.

Na prvem mestu je še naprej Emilio Butragueño, ki je za Real igral 11 sezon. Neporažen pa je bil na kar 50 zaporednih tekmah, v katerih je začel v prvi postavi. Nov izziv za Iniesto?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.