Šport > Nogomet
31 ogledov

Ko igrajo rezervisti: poraz Reala in Barçe

Kaka
1/20
Žurnal24 main
José Mourinho in Pep Guardiola sta pred povratno tekmo Lige prvakov skušala spočiti nekaj najboljših, zato sta začela s petimi, šestimi rezervisti. In rezultat? Real je izgubil z 2:3, Barcelona pa z 1:2.

Real Madrid 25 zmag in 80 točk (na drugem mestu), Zaragoza devet zmag in 36 točk (na 15. mestu). Takšna je bila situacija pred prvo tekmo 34. kola španske Primere. Jasno je bilo, kdo je favorit. Oboji so tri točke nujno potrebovali: Madrid, da bi ujel Barcelono, Zaragoza, da bi se odlepila z dna razpredelnice. In razpletlo se je z velikim presenečenjem. Angel Lafita je zadel dvakrat, kapetan Gabi Fernández Arenas je bil uspešen z bele točke in gostje so tri točke vzeli z izidom 3:2. Real je bil brez Cristiana Ronalda in Xabija Alonsa, v zadnji tretjini srečanja pa še brez Ricarda Carvalha, ki je pordel.

Madrid je z več
rezervisti izgubil, ta isti eksperiment ni uspel niti Barceloni. Utrinke poglejte v galeriji. Ne spreglejte niti Ronalda v akciji na tribuni – mečkal se je s svojo Irino!

Za prvi gol Zaragoze je bil kriv kar vratar Madrida Iker Casillas, ki je stekel iz gola, da bi odbil prosto žogo, a sta mu jo ukradla Ikechukwu Uche in Lafita. Slednjemu ni bilo težko zadeti v prazno mrežo. 0:2 pa je bilo, ko je Carvalho v kazenskem prostoru podrl Lafitaja in Gabi je hladnokrvno zadel z 11 metrov. Ko je José Mourinho v drugem polčasu vendarle na zelenico poslal Angela di Mario, Mesuta Özila in Marcela, so postali bolj nevarni. Dominirali so v posesti žoge, Sergio Ramos je znižal, nakar je Lafita s svojim drugim golom zapečatil usodo galaktikov. Zaragoza se je tako prebila na sredino razpredelnice, Madrid pa je ostal osem točk za katalonskim rivalom, ki jim je boleč poraz prizadejal že sredi tedna v polfinalu Lige prvakov.

Barcelona je v soboto zaradi poškodb ostala brez dveh igralcev. Gabi Milito bo odsoten štiri tedne. Poškodbo je staknil tudi rezervist Martin Montoya.

Če bi Barcelona premagala Real Sociedad, bo ušla na 11 točk. A to jim ni uspelo! Kljub drugačnim napovedim je zaigral lažje poškodovani Lionel Messi, a podobno kot Mourinho je tudi Pep Guardiola sklenil spočiti nekaj najboljših in je od prve minute na zelenico poslal nekaj fantov, ki le redko igrajo: Joséja Pinta, Martina Montoyo, Andreuja Fontasa, Thiaga Alcantaro, Jeffrena, Ibrahima Afellaya. Alcantara jih je povedel v vodstvo z 1:0, a v drugem delu igre so domači naredili preobrat in izkoristili dva od svojih le treh neposrednih strelov na nasprotnikov gol – za končnih 2:1. Spodrsljaj Kataloncev je s prekrškom zakrivil Javier Mascerano, Xabi Prieto ga je kaznoval z uspešnim strelom z bele točke. Tako Barcelona ni izenačila rekorda lige iz leta 1980 z 32 tekmami brez poraza. Ta tako ostaja v lasti prav njihovih tokratnih krvnikov, Sociedada.

"Smo ekipa, ki lahko zmaga ali izgubi prvenstvo. Na tekmo smo prišli po zelo zapleteni situaciji," je skušal Guardiola krivdo za poraz prenesti na spor z Mourinhom. "Da bi postali prvaki, potrebujemo še štiri točke." In teh na zadnjih štirih tekmah ne bi smeli težko osvojiti. In kaj je po porazu povedal Mourinho? "Naš tekmec je dobil točke, ki jih je za obstanek zelo potreboval. Moja začetna enajsterica je imela dovolj kvalitet za zmago. Ničesar nismo skušali pustiti Zaragozi. V drugem polčasu sem dal v igro igralce, ki bodo igrali v torek. Naredili smo vse za zmago."

Villarreal se je z zmago proti Getafeju z 2:1 le na tri točke približal tretjeuvrščeni Valencii, ki je nekoliko presenetljivo z 1:0 klonila proti Osasuni.

Lestvica:
1. Barcelona 88 točk
2. Real Madrid 80
3. Valencia 63
4. Villarreal 60
5. Sevilla 52
6. Atl. Madrid 52
7. Ath. Bilbao 51
...
18. Getafe 37
19. Hercules 33
20. Almeria 26

Španska liga, 34. kolo:

Real Madrid : Zaragoza 2:3 (0:1)
Ramos (62), Benzema (85); Lafita (41, 77), Gabi (55/11-m)
RK: Carvalho (87/Madrid)

Real Sociedad : Barcelona 2:1
Ifran (1), Prieto (82/11-m); Alcantara (29)

Deportivo : Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Agüero (80)
RK: Lopo (59/Deportivo)

Almeria : Sevilla 0:1 (0:0)
Renato (58)
RK: Jakobsen (52/Almeria)

Levante : Sporting Gijon 0:0

Malaga : Hercules 3:1 (1:1)
Baptista (4, 76), Rondon (74); Valdez (3)
RK: Fritzler (65/Hercules)

Racing Santander : Mallorca 2:0 (2:0)
Rosenberg (14), Kennedy (43)

Villarreal : Getafe 2:1 (0:1)
Cani (61), Rossi (74); Rios (31)

Osasuna : Valencia 1:0 (0:0)
Cejudo (59)

Espanyol : Athletic Bilbao 2:1
Osvaldo (35), Alonso (76); Laskurain (43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.