Šport > Nogomet
17 ogledov

Ko legendi 'tunel' proda vodovodar

Wayne Rooney Anglija EPA
Najboljši strelec v zgodovini angleške reprezentance Wayne Rooney je moral ob koncu tekme z Malto poslušati žvižge na svoj račun.

V angleški reprezentanci pred tekmo s Slovenijo stanje, kljub dvema zmagama na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, ni rožnato. Angleži so v gosteh v zadnjih trenutkih dvoboja, ko so imeli precej časa igralca več, strli odpor Slovakov, po mnenju angleške javnosti pa so premalo pokazali tudi ob domači zmagi z 2:0 proti Malti. Prvi na udaru je bil znova legendarni Wayne Rooney, ki ga je začasni selektor Gareth Southgate potisnil kar na položaj defenzivnega vezista.

"Ne razumem žvižgov, ki so mu namenjeni. Le kako bi mu to lahko pomagalo," je po tekmi z Malto dejal Southgate. "Vsaka debata se vrti okoli njega. Pritisk nanj je ogromen, kritike pa so občasno tudi nepoštene. Vseeno z vsem ponosom predstavlja svojo reprezentanco," je še dejal novi selektor.

Rooney naj bi proti Sloveniji zabeležil 118. nastop za Anglijo, s tem pa bi postal nogometaš v polju z največ nastopi za otoško reprezentanco. Večkrat je dres izbrane vrste oblekel le vratar Peter Shilton (125). Rooney je s 53 zadetki tudi prvi strelec, a mu to v zadnjem času ne pomaga pri priljubljenosti.

Zvezdnik Manchester Uniteda je v zadnjem času izgubil mesto v prvi enajsterici rdečih vragov, vse več angleških ljubiteljev nogometa pa zahteva tudi njegovo manjšo vlogo v izbrani vrsti. V napadu je Rooney izgubil mesto Danielu Sturridgu in trenutno poškodovanima Haryyju Kanu in Dannyju Welbecku, v vlogi ofenzivnega vezista pa ga je uspešno zamenjal Dele Alli. Na trenutnem položaju je od njega po mnenju strokovnjakov boljši tudi Eric Dier.

Rooney je bil ob sicer proti Malti odličnem Jordanu Hendersonu neprepričljiv, da čuti pritisk pa je dokazal tudi z nepotrebnim in grobim startom nad Andreijem Schembrijem, ko jo je odnesel brez hujše kazni. Njegovo nemoč so kritiki poudarili tudi ob potezi, "ko je vodovodar poslal žogo Rooneyju med nogama."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.