Šport > Nogomet
17 ogledov

Ko napadejo vratarji

Glavna naloga vratarjev je preprečevanje zadetkov, toda ... Žurnal24 main
Vratarji so predvideni predvsem za preprečevanje zadetkov, vendar jih v nogometu včasih ponese tudi v napad. Vabljivost nasprotnih vrat je pač prevelika.
Rogerio Ceni
Brazilski vratar Rogerio Ceni nikdar ni zasedel reprezentančne številke ena in svojega znanja ni nikoli unovčil v donosni Evropi. Je pa zato postal prava legenda Sao Paola in veliki ljubljenec navijačev tega kluba. Znan je postal predvsem po svoji perfektni izvedbi prostih strelov.



René Higuita
Kolumbijec René Higuita je rad zapuščal svoj kazenski prostor, pa čeprav je šlo le za preigravanje nasprotnih napadalcev. Seveda ga je sem in tja zamikal tudi kak prosti strel. In s takih položajev je neredko zadeval.



Peter Schmeichel
Veliki Danec Peter Schmeichel ni bil ravno nagnjen k izletom izven svojega 16-metrskega prostora, vendar pa včasih vrag vzame šalo. V takih primerih se tudi vratarji ob prekinitvah podajo v nasprotnikov kazenski prostor in včasih tudi pridejo do zaključnega strela. Včasih pa tudi zadenejo.



Luis Martinez
Na prijateljskem srečanju Poljske in Kolumbije v ogrevanju za svetovno prvenstvo 2006 je takrat še vratar West Broma , danes pa rezervni čuvaj mreže Manchester Uniteda , Tomas Kuszczak , upal na številko ena. Vendar pa mu je upe pokopal kolumbijski vratar Luis Martinez . Poglejte, zakaj.



José Luis Chilavert
Verjetno najbolj znan strelec med vratarji in vratar med strelci. Legendarnega Paragvajca so spoznali tudi slovenski reprezentanti, ki so se na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji pomerili s Paragvajem . Takrat je bil José Luis Chilavert že v jeseni kariere in ni več blestel v ofenzivi kot nekoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.