Šport > Nogomet
1180 ogledov

Ko se tiskovka spremeni v obračunavanje

Rabah Madjer youtube
Selektorski posel je lahko zelo stresen.

Zdaj že nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec je v zadnjem obdobju poskrbel za nekaj vročih novinarskih konferenc ob srečanju z domačo sedmo silo, a eden najboljših slovenskih igralcev vseh časov niti do kolen v tem pogledu ne seže alžirskemu selektorju Rabahu Madjerju.

Nekoč eden najboljših afriških nogometašev, bil je član Porta, ki je leta 1987 v finalu pokala državnih prvakov z 2:1 premagal Bayern, Madjer pa je na tekmi zabil za 1:1, je 'zablestel' na srečanju s predstavniki medijev po zmagi s 3:0 na prijateljski tekmi proti Srednjeafriški republiki. Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi zvezdnik angleškega premierligaša Leicester Cityja Riyad Mahrez, ki je dobil vprašanje, ali smatra za neuspeh, da se Alžirija ni uvrstila na svetovno prvenstvo.

"Oprosti Riyad, daj mi samo sekundo ali dve," je pred nogometaševim odgovorom dejal Madjer, nato pa ...

"Gospod Djebour, vi ste sovražnik državne reprezentance. To povem javno," je selektor s prstom pokazal na novinarja in se nato obrnil k ostalim: "Poslušajte me! Vse vas spoštujem, ampak njega ne. Utihni! Utihni! Utihni! Utihni! Odidi v penzijo in pusti naslednji generaciji, da opravlja svoj posel. Naslednje vprašanje!"

Mahrezu je bilo ob posredovanju selektorja vidno neprijetno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.