Šport > Nogomet
50 ogledov

"Ko sem prišel, sem imel v srcu le Maribor"

Matjaž Kek je za navijače glavni tvorec pravljice. Pixell
Slavje novopečenega hrvaškega prvaka se je zavleklo pozno v noč. "Uf, kako me boli glava. Ko sem prišel domov, je bilo že jutro," je razkril Matjaž Kek.

V Reki se nadaljuje rajanje po osvojitvi prvega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba. Evforiji se je prepustil tudi Matjaž Kek, ki se je z nogometaši in drugimi člani strokovnega vodstva veselil do zgodnjih jutranjih ur.

Nekdanji slovenski selektor je v pogovoru za 24sata.hr razkril, da čestitke dežujejo na manj kot pol minute. "Prišla je soproga in sin z dekletom. Odprl sem steklenico špampanja, najboljše vino pa hranim za družbo iz Maribora in Sukošana. Rad popijem kozarec dobrega vina in se sprostim v Sukošanu. Tam je moj raj. Vem, da je 80-odsotkov pristašev Hajduka, a nikoli nisem imel težav," je povedal Kek.

Naporna sezona je terjala svoj davek in utrujenost ga je naposled dohitela. ''Zelo sem utrujen. Če bi se priprave začele čez 20 dni, se ne bi videl zraven. Izčrpan sem. Dinamo ni popuščal, vršili so strahovit pritisk. Prebiral sem njihove izjave. Vse je bilo v redu, niso prestopili meje dobrega okusa. To je nogomet," je dodal slovenski strateg.

Kek je Rijeko prevzel leta 2013, vendar si ni upal niti predstavljati, da mu bo klub tako prirasel k srcu. "Ko sem prišel, je bila v mojem srcu samo ena ljubezen - Maribor. Nisem verjel, da ima človek lahko dve ljubezni, a to res obstaja. Zdaj vidim, da obstaja. Rijeka je moja druga ljubezen. Nimam želje, da bi odšel drugam. Ljudje me sprašujejo, zakaj nisem podpisal nove pogodbe, vendar mi ni treba. Moja beseda je vredna več od pogodb," je povedal Kek, ki ima s hrvaškim prvakom sklenjen ustni dogovor o nadaljevanju sodelovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.