Šport > Nogomet
9 ogledov

Kobra je udarila trikrat

inzaghi_portret_afp_main Žurnal24 main
AC Milan je na krilih Filippa Inzaghija ugnal Atalanto. Inter je na težkem gostovanju proti Genoi odnesel vse tri točke, Juventus pa je zmagal na torinskem derbiju.
 

Serie A, 27. kolo

Roma : Udinese 1:1
Genoa : Inter 0:2
Torino : Juventus 0:1
Milan : Atalanta 3:0
Bologna : Sampdoria 3:0
Catania : Siena 0:3
Chievo : Cagliari 1:1
Fiorentina : Palermo 0:2
Lecce : Reggina 0:0
Napoli : Lazio 0:2

AC Milan je le nekoliko pogledal ven iz krize. Po tem, ko je bilo potrjeno, da bo David Beckham v klubu ostal do konca sezone, se je razigral še Pippo Inzaghi. Njegov hat-trick je namreč prinesel rossonerom zmago nad Atalanto. Ta zmaga je bila še bolj pomembna saj so se ob porazih Genoe in Fiorentine še bolj utrdili na tretjem mestu v Serie A. Fiorentini je doma spodrsnilo proti neugodnemu Palermu, ki je slavil z zadetki Fabia Simplicia in nekdanjega igralca lilij Fabrizia Miccolija. V boju za mesto, ki še vodi v Ligo prvakov ostaja tudi Lazio, ki je z dvema goloma rezervista Tommasa Rocchija ugnal Napoli.

Genoa v letošnji sezoni še ni izgubila domače tekme, da pa se je dolga tradicija le prekinila sta poskrbela Interjeva napadalca Zlatan Ibrahimović v prvem in Mario Balotelli v drugem polčasu (2:0), omeniti pa velja še eno izvrstno predstavo Julia Cesarja, ki je še enkrat več reševal svojo ekipo. Za temnopoltega Italijana ganskega porekla je bil to že tretji gol na zadnjih dveh tekmah, kar bi ga lahko uvrstilo v prvo postavo tudi za tekmo proti Manchester Unitedu v Ligi prvakov. Po tekmi so pikolovski Italijani njegov gol vzeli pod drobnogled. Izkazalo se je, da je branilec žogo izpred golove črte še pravočasno odbil, saj se jo je za malenkost še vedno dotikala.

Torinski derbi je z 1:0 dobil gostujoči Juventus. Zmagoviti gol je bil v 80. minuti delo branilca Giorgia Chiellinija, za katerega je bil to tretji gol v letošnji sezoni. Stara dama se tako še noče odpovedati scudettu, saj je prednost Interja z zmago ohranila na dosegljivih sedmih točkah. Na uvodni tekmi kola je Roma zapravila novo priložnost, da bi se še bolj približala vodilnim na Apeninskem polotoku in malce pokvarila rojstni dan trenerja Luciana Spalettija, ki je bil z mislimi verjetno pri povratni tekmi v Ligi prvakov (Arsenal). Po slabem prvem polčasu brez večjih priložnosti je Udinese, za katerega je po krajši odsotnosti znova branil Samir Handanović, v drugem polčasu v vodstvo popeljal Antonio Floro Flores, ki je zadel iz enajstih metrov. Vodstvo je trajalo le sedem minut, saj je v 61. izid poravnal Črnogorec Mirko Vučinić in postavil končnih 1:1.

Serie A, 27. kolo:

Roma : Udinese 1:1 (0:0)
Vučinić (61); Floro Flores (54/11-m)

Genoa : Inter 0:2 (0:1)
Ibrahimović (2), Balotelli (61)

Torino : Juventus 0:1 (0:0)
Chiellini (80)

Milan : Atalanta 3:0 (1:0)
Inzaghi (7, 71, 74)

Bologna : Sampdoria 3:0 (1:0)
Di Vaio (45, 87, 90)

Catania : Siena 0:3 (0:1)
Maccarone (9), Ghezzal (69), Jarolim (89)

Chievo : Cagliari 1:1 (0:1)
Makinwa (56); Jeda (28)

Fiorentina : Palermo 0:2 (0:0)
Fabio Simplicio (48), Miccoli (56)

Lecce : Reggina 0:0

Napoli : Lazio 0:2 (0:0)
Rocchi (56, 64)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.