Šport > Nogomet
19 ogledov

Kolarov: "Handanović, pripravi se!"

Maggio Aleksandar Kolarov Reuters
Sodeč po izjavah srbskih reprezentantov se slovenski nogometni reprezentanci nocoj v Ljudskem vrtu ne obeta nič dobrega. "Te priložnosti ne bom izpustil iz rok," je odločen branilec Aleksandar Kolarov.

Srbe v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo vodi le zmaga proti Sloveniji nocoj v Ljudskem vrtu. "Pred to tekmo razmišljam le o ogromni želji, da zaigram na evropskem prvenstvu. To je cilj, ki sem si ga postavil že pred časom in ki ga imajo, verjamem, tudi vsi moji soigralci. Te priložnosti ne bom izpustil iz rok," je odločen branilec Aleksandar Kolarov. Člana Manchester Cityja pritisk ne skrbi. "Nekatere tekme so zelo pomembne, druge niso, toda navadili smo se na tak ritem in pritisk. Smo izkušena reprezentanca, izkušeni smo tudi posamično, tako da ne verjamem, da je v naši ekipi kdo, ki ne bo prenesel pritiska." Eden najboljših srbskih reprezentantov na petkovem srečanju proti Italiji odlično pozna slovensko ekipo. Še posebej dobro pa se pozna z našim vratarjem Samirjem Handanovićem, s katerim sta skupaj igrala pri rimskem Laziu. "Dobra prijatelja sva, pogosto se slišiva. Poznam še nekaj igralcev Slovenije," je dejal Kolarov in svojemu prijatelju v vratih slovenske reprezentance še sporočil: "Nadejam se, da bom dobil priložnost iz prostega strla, kot proti Italiji. Buffon je takrat odlično posredoval, upam, da bom premagal Handanovića. Naj se pripravi."

"Naš motiv je zelo velik. Resnica je, da motiv ne prinaša zadetkov, zmage in točk, toda zelo pomembno je, da je prisoten v tebi. Mislim, da je kvaliteta na naši strani ter da bomo vse skupaj spremenili v našo zmago, čeprav se zavedamo, da bodo imeli slovenski nogometaši enako željo. Ne glede na pomembnost obračuna morajo biti naše glave hladne. Mi pa mirni, strpni in racionalni," pred srečanjem opozarja Marko Pantelić, Milan Jovanović pa dodaja: "Dejstvo je, da smo trenutno v zelo slabem položaju. A naučili smo se živeti s pritiskom, ki je znova prisoten v naših vrstah. Slovenci se želijo dostojno posloviti od kvalifikacij, mi pa si želimo uvrstitve v dodatne kvalifikacije. Logično je, da bo naša želja večja in prepričan sem v to. Imamo zaključno žogico, ki jo moramo izkoristiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.