Šport > Nogomet
36 ogledov

Kolarov po Sloveniji: "Totalni neuspeh!"

slovenija srbija ljubijankić Saša Despot
Manchester United, Manchester City, Juventus, Inter Milan ... Kar malce neverjetno se slišijo imena klubov srbskih reprezentantov, ki so v torkovem večeru strmoglavili sredi Ljudskega vrta. "To je totalni neuspeh," je bentil branilec Cityja Aleksandar Kolarov, verjetno najboljši posameznik na igrišču. Slovo od reprezentančnega dresa sta napovedala kapetan Dejan Stanković in branilec Nemanja Vidić, ki je zgrešil usodno enajstmetrovko.

"Ne vem, ali si je Estonija zaslužila iti v dodatne kvalifikacije. Bolj me zanima, ali smo si tega zaslužili mi. Vseeno se mi zdi, da če vzameš točko na dveh tekmah proti Estoniji, z vsem spoštovanjem … Potem se prideš sem v Slovenijo reševat … Če sem v tem trenutku objektiven, smo tu, kjer smo. Totalni neuspeh," so besede Aleksandra Kolarova, ki jih je sedmi sili namenil po tekmi v Ljudskem vrtu. Nogometaši Srbije so znova ostali brez nastopa na evropskem prvenstvu, za nameček pa sta po tekmi sloves od reprezentančnega dresa naznanila še Nemanja Vidić in kapetan Dejan Stanković. "Tekma v Mariboru je bila moja zadnja tekmovalna za Srbijo. Morda bom v prihodnosti odigral še kakšno prijateljsko tekmo," je bil jasen Stanković, medtem ko je branilec Manchestra Uniteda Vidić dodal, da je čas za menjavo generacij. Njegova odločitev bojda še vedno visi v zraku.

"Kot eden najstarejših sem se odločil, da prevzamem odgovornost  … In ko odgovornost prevzameš, se moraš soočiti z dobrim, če zabiješ gol, in slabim, da prevzameš kritike. Poraz je zame težak še posebej zato, ker ne bom igral na evropskem prvenstvu. To je nekaj, česar mi v karieri še ni uspelo okusiti. Mislim, da imamo dobre igralce, igralce, ki igrajo v velikih klubih, ampak preprosto nismo funkcionirali že od samega začetka kvalifikacij.  Na nekaj zadnjih tekmah smo igrali dober nogomet, ampak to očitno ni bilo dovolj, da se uvrstimo naprej," je še povedal Vidić, ki je na vsespološno začudenje izvedel enajstmetrovko, a je Samir Handanović njegov strel z bele točke celo ujel.

Ivanović: "Nekaj se je spremenilo v našem nogometu"

Da so težave Srbov večji kot zgolj ena tekma, je za Žurnal po tekmi povedal tudi Chelseajev branilec Branislav Ivanović. Srbski branilec je kot zadnji igralec zapustil mešano cono, kjer je potrpežljivo odgovarjal na vprašanja novinarjev z vseh vetrov. Tako to delajo profesionalci.

"(Daril, op. a.) nismo niti pričakovali. Ni človeško, ni normalno in ni športno razmišljati na takšen način, da bi dobivali darila. Poskusili smo vse, na žalost smo naleteli na zelo motiviranega nasprotnika in Sloveniji čestitam za zmago," je dejal Ivanović. "Nogomet se danes ne igra na kvaliteto. Nogomet se igra na željo, na hotenje in mislim, da so Estonci z borbenostjo in ekipnim duhom prišli do tega, da so vsako tekmo igrali maksimalno motivirano. Želeli so pokazati, da gredo v vsako tekmo brez vsakršnega nogometnega spoštovanja proti nasprotniku in dobili so rezultat."

Šele po tako slabi predstavi Srbije je postalo boleče očitno, kako veliko priložnost so iz rok v bistvu spustili slovenski nogometaši. "Orli" so bili po genovskih incidentih že praktično na kolenih, a nekaj slabih rezultatov Slovenije jih je hitro spet vrnilo v igro za Euro, kamor pa, realno gledano, niti ne spadajo.

"Cel tok naših kvalifikacij je bil zelo težek. Od prve tekme proti Sloveniji, ko smo se na našem stadionu namučili in igrali neodločeno, do incidentov v Genovi. Videli smo željo, motiv in priložnost v slabih igrah Slovenije. To smo poskušali izkoristiti, a ni nam uspelo. Mislim, da smo imeli tudi po Genovi veliko priložnosti, da rešimo vprašanje kvalifikacij. Pri nas so se neke stvari spet spremenile, ne samo znotraj ekipe in vzdušja v njej, ampak tudi znotraj našega celotnega nogometa, kar je nekaj, kar moramo rešiti in biti iskreni. To so naši problemi, ne bom vam zdaj govoril o njih," je še pristavil Ivanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.