Šport > Nogomet
54 ogledov

Kolešnik: Brežice bodo predmestje Zagreba

Ciril Kolešnik pričakuje, da se bodo južni sosedje v Brežice še vrnili. Žurnal24 main
Hrvaška nogometna reprezentanca se v prihodnje ne bo več pripravljala v Brežicah. Direktor brežiškega zavoda za šport Ciril Kolešnik za to krivi predvsem svojega župana.

Hrvaška reprezentanca se je po dolgih letih odločila, da se ne bo več pripravljala v Sloveniji. Hrvati pravijo, da so Brežice (in s tem tudi Čatež, kjer so bivali) prerasli, prevladuje pa mnenje, da je odločitvi botroval trenutno napet položaj med obema državama. Direktor Zavoda za šport Brežice Ciril Kolešnik pravi, da zamer ni. "Odločitev smo sprejeli brez posebnih čustev. Gre za poslovno odločitev. Razloge Hrvaške nogometne zveze razumemo, pomemben jim je sponzor iz Rovinja. Ne vem, kakšno je igrišče tam, vem pa, da je naše v Brežicah na minimumu zahtev za tako reprezentanco. Ni na najvišji možni ravni. V Brežicah posluha pri županu za vzdrževanje ni," je povedal Kolešnik, ki je prepričan, da se Hrvati niso odzvali politično.

Hrvaški selektor Slaven Bilić se bo s svojimi varovanci raje pripravljal doma. © AFP

 
"Tu ne vidim nobenega političnega razloga, čeprav se o tem špekulira. Mislim, da je to preveč potencirano. Hrvaška bo šla tako ali tako v Evropsko unijo, razvoj Zagreba bo šel proti Zahodu in Brežice bodo predmestje Zagreba. Zato bo nogometni center hrvaške reprezentance zagotovo tu, saj so Brežice zaradi bližine term idealne," je prepričan naš sogovornik. Hrvaške reprezentance na Brežice ni vezala pogodba. Vse je temeljilo na ustnem dogovoru.

Nemerljive reference
"Najboljša pogodba je beseda. Dogovorjeni smo bili, da smo pripravljeni, kadar nas bodo potrebovali. Vse je potekalo preko term. Oni so plačevali termam, te pa nam. Zaradi njihovega odhoda poslovne izgube ne bo, saj naš prihodek od priprav hrvaške reprezentance ni bajno velik. Celo več, v poletnih mesecih smo imeli – ker smo morali zalivati travo – celo izgubo. Neprecenljivo pa je, če se pri tebi pripravlja sedma reprezentanca sveta. To so nemerljive reference,"
zatrjuje direktor brežiškega zavoda za šport, ki je na svoje igrišče v zadnjih letih sprejel številne slovenske prvoligaše, za prihod pa se zanimajo tudi arabski, izraelski in romunski klub. Kolešnik je prepričan, da bodo morali v njegovi občini spoznati turizem kot primarno dejavnost.

"Naš problem je posluh župana v Brežicah, ki mora dojeti, da je to gospodarska priložnost. Zaradi razsvetljave smo zanimivi v omejenem terminu. Čeprav imamo načrte za širitev pripravljene, pa se zadeva ne premakne z mrtve točke."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.