Šport > Nogomet
8 ogledov

Köln bo kožo reševal proti Bayernu

Lukas Podolski Köln
1/7
Reuters
Freiburg je v 33. kolu Bundeslige s 4:1 odpravil "slovenski" Köln, ki bo vsaj dodatne kvalifikacije lovil v zadnjem obračunu sezone proti Bayernu. Zanesljivi prvaki iz Dortmunda, Bayern je z 1:0 odpravil Stuttgart. Navijači Schalkeja so se poslovili od Raula, ki se jim je oddolžil z zadetkom proti Herthi.

Nogometaši Kölna si kolo pred koncem še niso zagotovili obstanka v Bundesligi, potem ko so v predzadnjem dejanju letošnjega nemškega prvenstva z 1:4 klonili na gostovanju v Freiburgu. Ker za 15. mestom (Augsburg) zaostajajo  pet točk, si kozlički v najboljšem primeru lahko zagotovijo dodatne kvalifikacije za obstanek. Njihova prednost pred Hertho na 17. mestu je sicer samo dve točki, tako da lahko v primeru slabega razpleta tudi neposredno izpadejo. V zadnjem kolu bo Köln gostil veliki Bayern, Hertha pa Hoffenheim in jo vsaj na papirju čaka lažje delo.

Da se Kölnu ne piše nič dobrega, je v 36. minuti nakazal že Mujdža, ki je zabil za vodstvo Freiburga. V 47. minuti je izid po podaji Miša Brečka sicer izenačil Lukas Podolski, vendar je bilo to tudi vse, kar so pokazali kozlički. Freiburg je namreč do konca povsem prevladoval na igrišču in zabil še tri zadetke za gladko zmago.

Brečko je bil na igrišču od prve do zadnje minute in bi se ob podaji lahko vpisal tudi med strelce, vendar je bil v 43. minuti premalo natančen z glavo. Drugi Slovenec pri Kölnu Milivoje Novaković je v igro prišel v 47. minuti in deset minut kasneje zapravil lepo priložnost, ko se je sam znašel pred vratarjem Freiburga.

Ganljivo slovo Raula

Na srečo Kölna je v predzadnjem kolu klonila tudi Hertha. Berlinčani so se odpravili v Gelsenkirchen, kjer jih je Schalke odpravil s 4:0. Obračun je bil predvsem v znamenju Raula, ki se je s to tekmo poslovil od Gelsenkirchna. Gledalci so se od slovitega Španca poslovili z napisom: "Najlepša hvala, kralj nogometa", Raul pa jim je vrnil z zadetkom za končnih 4:0. Za popolno sliko si je Schalke z zmago zagotovil Ligo prvakov.

Do zmage tudi prvaki in Bayern

Borussia Dortmund je z visoko zmago s 5:2 na gostovanju pri Kaiserslauternu (seli se v drugo ligo) le še potrdila drugi zaporedni naslov prvaka, ki ga je sicer osvojila že prejšnji teden. Do zmage pa so prišli tudi nogometaši Bayerna, ki so doma z 2:0 odpravili Stuttgart.

Nemško prvenstvo, 33. kolo:

Bayer Leverkusen : Hannover 1:0 (0:0)
Kiessling (75)

Bayern München : Stuttgart 2:0 (1:0)
Gomez (32), Müller (92)

Borussia Mönchengladbach : Augsburg 0:0

Kaiserslautern : Borussia Dortmund 2:5 (1:3)
Santana (16/ag), De Wit (49); Barrios (18, 26, 55), Götze (33), Perišić (76)

Hamburger : Mainz 05 0:0

Freiburg : Köln 4:1 (1:0)
Mujdza (36), Guede (54), Coligiuri (84), Freis (90); Podolski (47)
Mišo Brečko je igral celotno srečanje in podal za zadetek Podolskega, Milivoje Novaković (oba Köln) je igral od 47. minute.

Schalke : Hertha Berlin 4:0 (1:0)
Huntelaar (32, 88), Holtby (73), Raul (84)

Hoffenheim : Nürnberg 2:3 (1:2)
Beck (22), Braafheid (88); Pekhart (9, 71), Didavi (45)

Wolfsburg : Werder Bremen 3:1 (1:1)
Salihamidžić (40), Helmes (66, 89); Rosenberg (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.