Šport > Nogomet
20 ogledov

Kolumbijci zadržali Argentino pri 0:0, Higuaín izključen

Agüero Escalante Di Maria Argentina Kolumbija kvalifikacije za SP 2014
1/10
EPA
Kolumbija je z remijem proti Argentini splezala na drugo mesto v južnoameriških kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. Po remiju z 0:0 so Radamel Falcao in soigralci zaradi boljše razlike v golih prehiteli Ekvador, ki je z 0:1 izgubil v Peruju. Čile je z zmago v Paragvaju ostal četrti (2:1).

Južnoameriški prvaki Urugvajci, polfinalisti zadnjega svetovnega prvenstva v Južni Afriki, so se znašli v hudih težavah. Tokrat so sicer počivali, a so zato padli že na sedmo mesto, za Perujem, na torkovi tekmi proti Venezueli pa v boju za odhod na mundial v Brazilijo že zares nujno potrebujejo zmago.

Argentina je tekmo proti Kolumbiji začela brez prvega zveznika Lionela Messija, obe moštvi pa sta na stadionu Monumental v Buenos Airesu prikazali spektakel napadalnega nogometa z brezštevilnimi priložnostmi na začetku tekme, nato pa sta dva rdeča kartona po pol ure igre pokvarila ritem igre.

Glavni sodnik, Venezuelec Marlon Escalante, je namreč pod prho poslal Gonzala Higuaína in Cristiana Zapato, ki sta brcnila eden proti drugemu, to pa je bolj oslabilo Argentince, saj je bil vroči Higuaín, ki se bori za odhod iz Real Madrida, vsaj dvakrat za las oddaljen od zadetka že v prvih 30 minutah.

Messi v slogu tekme proti Bayernu

Higuaínova izključitev prinaša slabe novice pred gostovanjem v Ekvadorju. Tudi prvi zvezdnik moštva Messi več kot očitno ni pripravljen, oba pa sta za Argentino skupaj zabila že 17 golov v letošnjih kvalifikacijah. Messi se je šele dobro vrnil po poškodbi mišice, ki je pokvarila njegov zaključek sezone pri Barceloni, ko pa je prišel v igro pol ure pred koncem pa je v Buenos Airesu izgledal podobno kot v Münchnu..

"Ne vem. Dolgo časa že nisem igral. Igranje na veliki nadmorski višini pa te izčrpa," je po tekmi novinarjem na vprašanje, če bo igral proti Ekvadorju, povedal kapetan reprezentance. Argentina je sicer z Messijem uspela remizirati na "najvišji tekmi" v La Pazu proti Boliviji (1:1), v podobno visokem Quitu pa jih čaka nova bitka za kisik.

Argentinci so na lestvici ohranili pet točk pred zasledovalci Kolumbijci in Ekvadorci (oba 20 točk) ter Čilom (18). Vodilne štiri ekipe se bodo iz južnoameriških kvalifikacij uvrstile direktno na brazilsko svetovno prvenstvo. Petouvrščeno moštvo, trenutno Venezuela, bo v playoffu novembra igralo z azijskim predstavnikom za zadnjo vozovnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.