Šport > Nogomet
17 ogledov

Komentator v deliriju: "Naj ti zrastejo lasje!"

Bradley Udinese AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Italijanski Serie A še vedno vlada nepremagana AS Roma, ki ima tako kot AC Milan svojega norega komentatorja. Legendarni Carlo Zampa je pustil glasilke tudi v Vidmu.

Ob epskih predstavah italijanskega komentatorja Tiziana Crudelija smo kar malce pozabili na morda še bolj "utrganega" Carla Zampo, ki spremlja tekme AS Rome. Po letih razočaranj ga s sinovi volkulje očitno čaka borba za naslov, saj so varovanci trenerja Rudija Garcie po devetih kolih s stoodstotnim izkupičkom izenačili rekord Juventusa (sezona 2005/06).

Stara dama je takrat s Fabiem Capellom osvojila scudetto, brez katerega je kasneje ostala za zeleno mizo zaradi škandala calciopoli. Roma je v nedeljo gostovala v Vidmu pri Udineseju in vse je kazalo, da se bo njen rekordni niz končal ravno na stadionu Friuli.

"Lex Luthor! Lex Luthor!"

Brez Francesca Tottija in Gervinha Rimljani nikakor niso zmogli prevzeti nadzora nad tekmo proti nasprotniku, ki na domačem igrišču redko izgublja. Toda Zampi in številčnim navijačem gostov na Friuliju se je lahko "odpeljalo" v 82. minuti, ko je z igralcem manj (izključen je bil Maicon) zadel ameriški vezist Michael Bradley.

"Lex Luthor! Lex Luthor!" se je drl Zampa, ki je Bradleyja primerjal z gologlavim nasprotnikom stripovskega junaka Supermana, nato pa še pribil: "Naj ti še nocoj zrastejo vsi lasje!" 

Totti: "Pokazali, da imajo par takšnih j**c!"

V Rimu brez dvoma verjamejo v nov naskok na italijanski vrh, prvega po letu 2001. Ekipo je že po fantastični zmagi nad Interjem v Milanu na letališču pričakala navdušena množica, tudi poškodovani kapetan Totti se je na svojem blogu Curva Sud oglasil le nekaj minut po zmagi v Vidmu.

"Čestitke mojim soigralcem, ki so pokazali, da imajo pogum, moč in, kot radi rečemo, par takšnih j**c!" je v kratkem sporočilu zapisal Totti. Če Roma ta teden premaga še Chievo in Torino, bo izenačila evropski rekord Tottenhama, ki je pod Billom Nicholsonom (1960/61) zmagal enajstkrat zapored, takšen niz pa je na Olimpicu uspel tudi Lucianu Spallettiju med decembrom 2005 in februarjem 2006.

"To še ni naslov. Vsi si ga želimo osvojiti, če ne letos pa naslednje leto," je dejal Garcia. Slednji naj bi si z igralci ob morebitnem naskoku na italijanski prestol razdelil deset milijonov evrov nagrade, za katero bo poskrbel bogati lastnik, Američan italijanskih korenin James Pallotta.

Pjanić Maicon Bradley Udinese AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.