Šport > Nogomet
23 ogledov

Komentator v ZDA ponorel po golu v 93. minuti

Gordon San Jose Earthquakes Los Angeles Galaxy liga MLS gol zadetek slavje Youtube
S takšnimi tekmami bo nogomet tudi na ameriških tleh hitro postal najpomembnejša postranska stvar. V kalifornijskem "Clásicu" so se pomerili domači San Jose Earthquakes in Los Angeles Galaxy, domači pa so po izjemnem preobratu slavili z golom v 93. minuti tekme.

"Kalifornijski Clásico", kot se je v slogu večnih obračunov med Real Madridom in Barcelono prijel vzdevek derbijev kalifornijskih sosedov San Jose Earthquakes in Los Angeles Galaxy, je v ameriški ligi MLS v soboto zvečer ponudil s pravo dramo.

V slogu Manchester Uniteda iz finala Lige prvakov leta 1999 je San Jose namreč v sodnikovem podaljšku zabil dva zadetka za zmago nad velikimi rivali, več kot 50.000 gledalcev na stadionu v Santa Clari pa je skupaj s komentatorjema povsem ponorelo.

Alan Gordon, kasnejši veliki junak tekme, je vodstvo Galaxyja z 2:0 najprej znižal, nato pa so imeli aktualni prvaki iz Los Angelesa do konca tekme še igralca več na zelenici, potem ko je rdeči karton dobil Víctor Bernárdez.

"Gordoooooooooooooooooooooooooooooooooooon!"

Toda na Stanford Stadiumu se je nepopisno slavje začelo v sodnikovem podaljšku, ko so domači Earthquakes (potresi, op. a.) povzročili pravi potres z dvema zadetkoma v mreži nekdanjega vratarja Tottenhama in Chelseaja Carla Cudicinija

Shea Salinas je v 92. minuti izenačil, Gordon pa je na drugi vratnici z glavo minuto kasneje zadel za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.