Šport > Nogomet
14 ogledov

"Komunist" Diego ostal brez vize za obisk ZDA

Maradona Džakarta Jakarta obisk nogomet legenda žoga EPA
Legendarnemu argentinskemu nogometašu Diegu Maradoni so po poročanju angleškega tabloida The Sun na ameriškem veleposlaništvu v Dubaju zavrnili prošnjo za vizo.

Prijateljevanje s kubanskim revolucionarjem Fidelom Castrom in pokojnim venezuelskim voditeljem Hugom Chávezom je očitno prevelik greh, ki je Diegu Armandu Maradoni z družino preprečil obisk Disney Worlda v Združenih državah Amerike, "deželi svobodnih in domu pogumnih".

The Sun poroča, da na ameriškem veleposlaništvu v Dubaju legendarnemu Argentincu niso želeli izročiti vize za obisk Floride, kamor je želel odpeljati svojo novo dekle, hčerko in nekaj vnukov, ker naj bi v preteklosti prijateljeval s "sovražniki".

Družina se je že veselila

Maradona naj bi se tudi osebno skušal zglasiti na veleposlaništvu, kjer pa so njegovo prošnjo znova zavrnili. Neimenovani vir je za angleški tabloid dejal, da gre za povsem politično odločitev ameriških oblasti:

"Njegov odnos z ZDA nikoli ni bil dober. Njegovo prijateljevanje s Fidelom Castrom, Hugom Chávezom in ostalimi ameriškimi sovražniki mu je že prej preprečilo, da bi dobil razna dovoljenja. To je bil precejšen udarec za Diega. Družina se je res veselila počitnic."

Demokracija ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.