Šport > Nogomet
19 ogledov

Konec Arsenalovih sanj o naslovu

Francoz nekaj več možnosti daje rdečim vragom. (Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
Sanj Arsenala o naslovu angleškega prvaka je najverjetneje konec. Derbi severnega Londona je pripadel Tottenhamu, kar pomeni, da prednost Chelseaja pred topničarji znaša že (pre)visokih 6 točk.
Koren že med elito
Angleški nogometni drugoligaš West Bromwich Albion, pri katerem igra tudi slovenski reprezentant Roberet Koren, si je s sobotno zmago pri Doncastru (3:2) že zagotovil pot nazaj v elitno angleško ligo. Tako se WBA po le eni sezoni vrača med prvoligaše, kar je uspelo tudi Newcastlu.

Nogometaši Tottenhama so z zmago nad Arsenalom na derbiju severnega Londona največjo uslugo naredili Chelseaju, ki ima na lestvici Premier League pred Arsenalom tako že šest točk prednosti, pred drugouvrščenim Manchestrom pa štiri. Spurs so do vodstva rišli po prelepem voleju Dannyja Rosa že v 10. minuti srečanja, prednost pa je v 47. minuti podvojil Danny Rose. Nekaj upanja je topničarjem 5 minut pred koncem vlil zadetek Nicklasa Bendtnerja, toda za preobrat je ostalo premalo časa.

 

Potem ko je kazalo, da nogometaši Chelseaja v prvem polčasu na Stamford Bridgeu ne bodo zmogli doseči zadetka proti Boltonu, je v 43. minuti modre v vodstvo popeljal francoski nogometaš, Nicolas Anelka. Ta je zadel po lepi akciji v režiji Jurija Žirkova, ki je na levem boku lepo našel osamljenega Didierja Drogbaja. Napadalec Slonokoščene obale je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je odlično našel Anelkaja, ki je rutinirano premagal vratarja Jääskeläinena in varovancem trenerja Carla Ancelottija pristreljal pomembno zmago v boju za prvaka.

 

Manchester City je vse bližje tako željenemu četrtemu mestu, ki kot zadnje vodi v Ligo prvakov. Sinje modri so si položaj močno izboljšali z visoko zmago proti Birminghamu s 5:1 in imajo sedaj pred petim Tottenhamom štiri točke prednosti. Po dva zadetka sta prispevala Emanuel Adebayor in Nedum Onuoha, enega pa Carlos Tevez.

Unitedu le točka
Man
chester Unitedu v zadnjem času prav nič ne gre od rok. V prejšnjem kolu Premier League so v velikem derbiju klonili proti Chelseau, sredi tedna so proti Bayernu izpadli iz Lige prvakov. Za nekakšno piko na i pa so ta konec tedna zapravili še zelo pomembni dve točki v boju za naslov na gostovanju pri Blackburnu (0:0). Rdeči vragi bodo v primeru zmage vodilnega Chelsea za vrhom zaostajali že štiri točke. United je tokrat zaigral brez najboljšega igralca in strelca Wayna Rooneya, kar je bil očitno prevelik primankljaj, da bi se lahko veselil zmage.  Brez zmage je ostal tudi Liverpool, ki je igral neodločeno s Fulhamom (0:0). Tokratno kolo se bo sicer zaradi polfinala FA pokala razvleklo vse do srede.

Portsmouth tudi uradno
Port
smouth je večino možnosti za obstanek izgubil že marca, ko je zaradi finančnih dolgov in stečaja ostal brez devetih točk. Dokončno pa so mornarji iz Premier League izpadli v soboto, ko je West Ham z 1:0 premagal Sunderland. Portsmouth ima zdaj za mesti, ki zagotavljajo obstanek, že neulovljivih 17 točk zaostanka. Zato pa si Portsmouth še vedno lahko zagotovi naslov v FA pokalu. V nedeljo se bodo v polfinalu pomeril s Tottenhamom. 

Vrhunci tekme Tottenham : Arsenal

Vrhunci tekme Aston Villa : Everton


Vrhunci tekme Liverpool : Fulham


Vrhunci tekme Manchester City : Birmingham

Lestvica:
1. Chelsea 77 točk
2. Man. United 73
3. Arsenal 71
4. Man. City 62
5. Tottenham 58
...
18. Burnley 27
19. Hull City 27
20. Portsmouth 15

Angleška liga, 34. kolo:

Aston Villa : Everton 2:2 (0:1)
Agbonlahor (72), Jagielka (90/ag); Cahill (32, 74)

Wigan : Portsmouth 0:0 (0:0)

Tottenham : Arsenal 2:1 (1:0)
Rose (10), Bale (47); Bendtner (85)

Odigrano 10. in 11. aprila:

Hull City : Burnley 1:4 (1:1)
Kilbane (3); Paterson (35), Alexander (64/11-m, 70/11-m), Elliott (90)

West Ham : Sundeland 1:0 (0:0)
Ilan (51)

Wolverhampton : Stoke City 0:0 (0:0)

Blackburn : Manchester United 0:0 (0:0)
 
Liverpool : Fulham 0:0
 
Manchester City : Birmingham 5:1 (3:1)
Tevez (38/11-m, Onuoha 40, 74), Adebayor (43, 88); Jerome (42)
 
Chelsea : Bolton 1:0 (1:0)
Anelka (43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.