Šport > Nogomet
9 ogledov

Konec dober, vse dobro

Kapetan Klemen Lavrič je že v drugi minuti postavil končni izid tekme (1 : 0). Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je na kvalifikacijski tekmi proti Belorusiji dosegla tako želeno zmago (1 : 0) in se na lestvici skupine G povzpela na četrto mesto.

Tekma se je za slovensko izbrano vrsto začela sanjsko, saj je Klemen Lavrič že v drugi minuti izsilil enajstmetrovko in jo sam tudi uspešno realiziral. Slovenci tudi po zadetku niso popustili in imeli pobudo v svojih nogah. V primerjavi s tekmo proti Luksemburgu je invazija na beloruska vrata potekala predvsem po bokih, kjer sta se v napad uspešno vključevala tudi povratnika v ekipo Ilič in Jokič. V nadaljevanju se je igra preselila na sredino. Belorusi so z dvema streloma poskusili izenačiti, a sta Jokič in Cipot to preprečila. Slovenci so odgovorili z nekaj obetavnimi akcijami, a do odmora niso resneje ogrozili vratarja Vasilija Komutovskega.

Belorusi pretili z igralcem manj
Drugi del so Belorusi začeli nekoliko podjetneje, dobivali so skoke in si vse pogosteje pripravljali priložnosti za dosego gola. Slovenski branilci so nekajkrat nerodno posredovali in storili tri prekrške na robu kazenskega prostora, ki pa jih gostje niso izkoristili. Izbranci Matjaža Keka so priložnosti iskali v protinapadih, a so za uspešen zaključek le-teh prevečkrat napačno podali. V 64. minuti je selektor Valterja Birso zamenjal z Daretom Vršičem, ki je ob prvem stiku z žogo poslal predložek v kazenski prostor Belorusije, a sta bila Lavrič in Novakovič nespretna. Belorusi so postopoma prevzemali pobudo.

V dveh minutah dve prečki
Po menjavi Stevanoviča, ki ga je nadomestil Brečko, je slovenska igra stekla. Beloruskega vratarja je pred golom po strelih Vršiča in Novakoviča dvakrat rešila prečka. Kljub temu se gostje niso predali in do zadnjega sodnikovega žvižga, ki je v piščalko pihnil šele v 94. minuti, slovenske nogometne navijače puščali v negotovosti.

Skupinski del - klik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.