Šport > Nogomet
14 ogledov

Konec romance: Henry izzval svoje navijače!

Henry Arsenal Swansea Premier League Anglija angleška liga prvenstvo EPA
Sanjske vrnitve Thierryja Henryja k Arsenalu je bilo hitro konec – ne samo zaradi nedeljskega poraza Arsenala proti Swanseaju. Legendarni nogometaš topničarjev se je namreč po porazu v Walesu zapletel v jezen obračun z enim izmed svojih navijačev!

Po porazu Arsenala proti Swansea Cityju so vsi angleški časniki poleg hvalnic na račun navdušujoče velške ekipe izpostavljali obračun Thierryja Henryja s skupino gostujočih navijačev. Legendarni Francoz se je sanjsko vrnil v svoj najljubši klub z golom v pokalu FA proti Leeds Unitedu, kot rezervist v pa se v Premier League ni najbolj izkazal in zakuhal zmagoviti gol labodov.

Swansea porazil topničarje
Emirates: kako se je vrnil kralj Henry

"Thierry Henry je bil vpleten v jezno izmenjavo z navijačem po Arsenalovem šokantnem porazu pri Swanseaju v nedeljo," pišejo pri Daily Mailu. "Francoz je, kot kaže, na agresiven način povabil enega izmed svojih navijačev na igrišče. Henry, ki je v igro prišel v 63. minuti, je izgubil žogo pri začetku akcije za Swanseajev zmagoviti gol, razhudil pa ga je komentar z gostujoče tribune. (Henry, op. a.) je povedel svojo ekipo k aplavzu Arsenalovim navijačem, potem pa je nek navijač menda izrazil svoj srd nad igralci. Predstavnik za odnose z javnostjo je potrdil, da mu je Henry rekel: 'Ne glede na vse bi moral podpirati ekipo.' Televizijski posnetki kljub temu prikazujejo, da je Henry jezno gestikuliral in se agresivno drl proti tribuni."

Pri tabloidu The Sun dodajajo, da je bila kriva manjša skupina navijačev, eden izmed privržencev pa naj bi se drl: "Kje je srce, karakter in borba?" Henry naj bi mu odvrnil: "Podpiraj ekipo in igralce, ne bodi negativen!"

Prvi dan tekmovanja večjih presenečenji ni bilo. Domača publika se je še najbolj veselila zmage zelo priljubljenega Bernarda Tomica proti 22. nosilcu Špancu Fernandu Verdascu, ki je trajal debele štiri ure, na koncu pa se je po petih nizih s 4:6, 6:7 (3), 6:4, 6:2 in 7:5 veselil Avstralec, ki je zaostajal že z 0:2 v nizih. V drugi krog se je po pričakovanju uvrstila tudi Belgijka Kim Clijsters, enajsta nosilka in branilka lanske zmage; premagala je Portugalko Mario Joao Koehler s 7:5 in 6:1. Španec Rafael Nadal, drugi nosilec, je po uri in 46 minutah ugnal Američana Alexa Kuznetsova, 167. igralca svetovne lestvice, s 6:4, 6:1 in 6:1 ter se bo v drugi partiji pomeril z Nemcem Tommyjem Haasom, v nadaljevanje pa so se prebili tudi tretjepostavljeni Švicar Roger Federer, sedmi nosilec Čeh Tomas Berdych, osmni Američan Mardy Fish in 10. Španec Nicolas Almagro. Nosilke so bile uspešne tudi v ženski kategoriji, na čelu s tretjepostavljeno Viktorijo Azarenko.
Komentarjev 1
  • ajduc 12:46 16.januar 2012.

    Henry je napadalec, torej je bilo v tistem momentu ko naj bi "zakuhal" gol za njim vsaj še 6-7 igralcev, ki bi lahko ustavili prodor, tako da ne vem zakaj vsi krivijo Henryja. Še vedno je kralj, ampak ne ...prikaži več more vsega narediti on, če ostalih 9 ne dela nič. In en navijač ne predstavlja mnenja vseh navijačev Arsenala, za večino je TH14 še vedno (in vedno bo) kralj!.