Šport > Nogomet
21 ogledov

Konec sage: "Super Frankie" podaljšal

Lampard Azpilicueta Chelsea Benfica Evropska liga finale EPA
Chelseajev rekorder Frank Lampard je po večmesečni sagi okrog podaljšanja pogodbe z Londončani dan po zmagi v finalu Evropske lige le podaljšal sodelovanje. Klub, ki sicer nerad ponuja nove pogodbe veteranom, je na čelu z lastnikom Romanom Abramovičem popustil in legendi kluba v podpis ponudil enoletno pogodbo.

"Z njim smo se pogovarjali vse od lanskega leta in naši pogovori so bili vseskozi povsem pozitivni. Zadovoljni smo, da lahko zdaj oznanimo podaljšanje njegove pogodbe, ki ga bo v klubu zadržala do leta 2014," je prek klubske spletne strani (www.chelseafc.com) sporočil izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay.

Štiriintridesetletni angleški vezist Frank Lampard je kljub večmesečni sagi, mediji so ga selili tudi čez lužo k Los Angeles Galaxyju, v soboto presegel klubski strelski rekord, ki ga je z 202 goloma držal Bobby Tambling, na Stamford Bridgeu pa bo po prihodu iz West Ham Uniteda leta 2001 zdaj ostal še svojo 13. sezono.

"Vsi vedo, da sem vedno imel sanje, da ostanem pri Chelseaju. Pogovarjali smo se celo večnost, čeprav pa je trajalo kar nekaj časa, je bilo vedno prijateljsko. Misel na to, da bi pomagal klubu do uspehov v naslednjih letih, je vse, kar sem si vedno želel. Ne bi mogel biti bolj srečen," je novico pokomentiral glavni akter Lampard.

Mourinhova želja?

Angleški reprezentant, med navijači Chelseaja bolj znan kot "Super Frankie", medtem ko ga rivali zbadajo z nadimkom "Fat Frank" (Debeli Frank, op. a.), je kot kapetan začel sredino finalno tekmo Evropske lige proti Benfici, kjer bi skorajda zabil dva fantastična zadetka, a je modre na koncu v sodnikovem podaljšku odrešil Branislav Ivanović.

Lampard, ki je nadomeščal poškodovanega Johna Terryja, je pri Chelseaju v lanski sezoni osvojil težko pričakovani naslov v Ligi prvakov, že prej pa je trikrat slavil v angleški Premier League, štirikrat v pokalu FA in dvakrat v ligaškem pokalu.

Navijači modrih so ga trikrat izbrali za najboljšega igralca leta, s 607 nastopi pa je na večni klubski lestvici zaenkrat na tretjem mestu. Morda bo rekorde podiral tudi ob prihodu svojega nekdanjega trenerja Joséja Mourinha, ki ga ob neizbežnem odhodu Rafaela Beníteza neprestano povezujejo s povratkom v zahodni London.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.