Šport > Nogomet
169 ogledov

Konec sanj o Euru za francoskega reprezentanta

Boubacar Kamara Profimedia
Francoska nogometna reprezentanca na letošnjem evropskem prvenstvu ne bo mogla računati na Boubacarja Kamaro.

Francoski nogometni reprezentant in član angleškega prvoligaša Aston Ville Boubacar Kamara je bil v Lyonu operiran zaradi raztrgane sprednje križne vezi v desnem kolenu, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zaradi poškodbe bo po ocenah zdravnikov z igrišč odsoten približno osem mesecev, zato bo izpustil nastop na evropskem prvenstvu.

Euro je na sporedu med 14. junijem in 14. julijem v Nemčiji.

Nekdanji igralec Olympiqua Marseilla, star 24 let, se je poškodoval 11. februarja na tekmi angleškega prvenstva med Aston Villo in Manchester Unitedom.

"Njegova poškodba vpliva na sprednjo križno vez in bo odsoten do konca sezone. Morda več, septembra ali oktobra se bo šele lahko vrnil," je že napovedal Unai Emery, njegov trener pri Aston Villi, ta čas četrtemu klubu angleškega državnega prvenstva.

Kamara, ki je v Anglijo prišel po odhodu iz Marseilla leta 2022, je bil na zadnjih tekmah član francoske reprezentance. Novembra je sodeloval pri rekordni francoski zmagi proti Gibraltarju s 14:0.

Kamara | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.