Šport > Nogomet
10 ogledov

Konec sanj za mlade nogometaše

Borut Jarc s svojimi varovanci ostaja brez zmage. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Po drugem porazu proti Slovaški v prvem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2011 je slovenska nogometna reprezentanca do 19 let zapravila vse možnosti za napredovanje.

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi turnirja prvega kola kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2011 v Murski Soboti izgubila proti Slovaški z 0:1 (0:0). Izbranci Boruta Jarca so edini gol na tekmi prejeli v sodniškem podaljšku, ko je bil uspešen Michal Vilkovsky. Slovenci so tako že zapravili možnosti za napredovanje.

Tekmo v Murski Soboti si je ogledalo 300 gledalcev. Ti so v prvem polčasu spremljali raztrgano igro brez pravih priložnosti, v drugem pa so imeli pobudo Slovaki, ki so minuto pred koncem tekme zadeli prečko, nato pa po napaki slovenske vrste dosegli zmagoviti gol.

Slovenija, ki je izgubila tudi uvodno tekmo proti Nizozemski, je tako že zapravila možnosti za napredovanje v elitno kolo. Sicer pa so nizozemski nogometaši v Lendavi premagali Malto s 3:0 in imajo tako kot Slovaki po dveh tekmah šest točk in razliko v zadetkih 5:0. Slovenija je tretja (gol razlika 0:3), Malta pa četrta (0:7). Slednji ekipi sta še brez točke.

Zadnji tekmi turnirja skupine 9 bosta v torek. V Murski Soboti se bodo Slovenci pomerili z Malto, v Lendavi pa se bosta spopadli Nizozemska in Slovaška, ki sta si že zagotovili igranje v elitnem kolu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.