Šport > Nogomet
8 ogledov

Konec ugibanj o usodi Liverpoola?

Ali sta Hicks in Gillett dobila ponudbo, ki je ne bosta mogla zavrniti? Žurnal24 main
Po številnih zapletih in ugibanjih se zdaj zdi, da bo Liverpool morda le dobil novega lastnika. Dubai International Capital je ponudil 510 milijonov evrov za nakup evropskega klubskega podprvaka.

Zasebna investicijska družba vlade Združenih arabskih emiratov, Dubai International Capital (DIC), je ponudila 400 milijonov funtov (510 milijonov evrov) za nakup angleškega nogometnega prvoligaša FC Liverpool. Predstavnik podjetja je povedal, da je DIC dal ameriškima lastnikoma kluba, Tomu Hicksu in Georgeu Gillettu, 24 ur časa za odgovor.

V preteklosti je Hicks večkrat poudaril, da želi obdržati oziroma celo povečati svoj 50-odstotni delež v klubu, tesne stike z zasebno investicijsko družbo pa naj bi imel predvsem Gillett. Sicer pa se je DIC za nakup kluba potegoval tudi pred leti, ko sta ga kupila Američana, ki sta imela takrat najboljšo ponudbo in klub kupila za 218,9 milijona funtov (281 milijonov evrov).

Hicks naj bi ponudbo DIC nemudoma zavrnil, a obenem dovolil Gillettu, da proda 49-odstotni delež, če njemu proda pomemben odstotek, s katerim bi Hicks zadržal nadzor z 51-odstotnim lastniškim deležem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.