Šport > Nogomet
26 ogledov

Konec vladavine Rangers: Celtic prvak

Hooper Kilmarnock Celtic Škotska liga Premier League Reuters
Nogometaši Celtica so v slogu osvojili naslov škotskih prvakov, potem ko so s kar 6:0 v gosteh povozili Kilmarnock. S tem se je končala triletna vladavina njihovih mestnih tekmecev Glasgow Rangers, ki se utapljajo v dolgovih, februarja pa so jim zaradi slabega finančnega stanja kazensko odvzeli deset točk.

Za odločilno zmago Celtica je levi bočni branilec Charlie Mulgrew zabil dva gola, podal še za zadetka Glenna Loovensa in Garyja Hooperja, kanonado pa sta na koncu zaključila Joe Ledley in Hooper, s čimer se je Celtic maščeval Kilmarnocku za marčevski poraz v finalu ligaškega pokala. Praktično več kot polovica stadiona je bila v zeleno-belih barvah, navijači pa so lahko sladko zmago proslavljali praktično celo tekmo, ki je bila odločena že mnogo pred koncem.

Katoliški klub iz Glasgowa naslednji vikend čaka še tekma polfinala škotskega pokala proti Heartsu, medtem ko v prvenstvu mestnim tekmecem Rangers šest kol pred koncem zdaj bežijo za neulovljivih 21 točk. Naslednja ligaška tekma zeleno-belih je prav mestni derbi z modrimi, a so se skupaj z vodstvom lige že dogovorili, da jim bodo pokal podelili na kakšni drugi, manj incidentni tekmi.

"Hoops" se bodo kot škotski prvaki v tretjem kvalifikacijskem kolu pomerili tudi za vstop v Ligo prvakov, naslov pa bi lahko sicer osvojili že prejšnji mesec, a so jim varovanci Allyja McCoista, ki jih je na pragu Evropske lige na začetku sezone izločil slovenski prvak Maribor, na domačem Ibrox Parku prekrižali načrte. Usoda Rangers je še vedno nejasna, stečajni upravitelji pa še vedno izbirajo najbolj primerno od treh ponudb za prevzem kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.