Šport > Nogomet
41 ogledov

Konjević: "Naslednika Ačimovića ne bomo iskali"

Novinarska konferenca Olimpije Ljubljane pred derbijem z Mariborom nkolimpija.si
Direktor nogometašev Olimpije Sanel Konjević je v izjavi za javnost potrdil, da je klub po nedeljskem porazu proti Aluminiju sprejel odstop trenerja Ermina Šiljaka in športnega direktorja Mileta Ačimovića, ki pa si ga v kakršnikoli obliki želijo zadržati v klubu. Vodenje članske ekipo bo prevzel dosedanji trener mladinske ekipe Andrej Razdrh.

Izjavo direktorja Olimpije Sanela Konjevića objavljamo v celoti:

Z današnjim dnem, 27. 8. 2012, sporočamo, da je NK Olimpija Ljubljana potrdila odstopa trenerja Ermina Šiljaka in športnega direktorja Milenka Aćimovića.

Šiljaku se zahvaljujemo za trdo delo, ki ga je vložil v projekt. S tem, ko je prevzel odgovornost za trenutno rezultatsko stanje, je pokazal tudi človeško širino. Za vse opravljeno se mu zahvaljujemo. Je legenda Olimpije in del njene družine, razhajamo se kot prijatelji. Skupaj z njim klub zapušča tudi njegov prvi pomočnik Radoslav Tomić.

Z obžalovanjem sprejemamo tudi odstop športnega direktorja Ačimovića in spoštujemo njegovo odločitev. Kljub temu, da so bili rezultati pod pričakovanjih vseh, ki smo povezani z Olimpijo, pa v klubu dobro vemo, da je Ačimović svoje delo opravljal na najvišjem možnem nivoju in da so je bil prestopni rok izpeljan zelo dobro, ekipa pa je bila primerno osvežena in prenovljena za dosego visoko zastavljenih ciljev. Dosedanjemu športnemu direktorju bomo pustili nekaj časa, da se spočije in zbistri misli, naš namen pa je, da ga v kakršnikoli obliki še naprej zadržimo v klubu. Trenutno njegovega naslednika ne bomo iskali.

Pri vodenju članskega moštva ne bomo posegali po drastičnih spremembah, pač pa se bomo ozrli v lasten kader. Ekipo tako z jutrišnjim dnem prevzema dosedanji trener mladinske ekipe Andrej Razdrh, ki uživa naše popolno zaupanje in ga ne smatramo kot začasno ali kratkoročno rešitev.

Navijače prosimo, da v teh težkih trenutkih ekipi stojijo ob strani in jo podprejo, kajti prav zdaj njihovo podporo najbolj potrebuje.

S spoštovanjem,
Sanel Konjević
direktor NK OLIMPIJA LJUBLJANA

Komentarjev 2
  • vico 22:26 27.avgust 2012.

    mile je care,ima velike zasluge.un k ve kasne ze veupam da ostane in da si bo premislu

  • 1111 17:49 27.avgust 2012.

    ...brez heca! ...kaj dela v klubu športni direktor?