Šport > Nogomet
227 ogledov

Koper izločil Olimpijo, napredovala tudi Mura

NK Koper Facebook
Znani so vsi četrtfinalisti pokala Slovenije.

Nogometaši Kopra in Mure so naslednji udeleženci četrtfinala pokala Pivovarne Union. Koprčani so v prvoligaškem obračunu v Ljubljani izločili Olimpijo s 4:2. Mura pa je v gosteh pri Čardi Martjancih slavila s 3:0.

Ljubljančani so na stadionu v Športnem parku Šiška povedli v 15. minuti, ko je Marko Brest zadel z roba kazenskega prostora. Koprčani so v 20. minuti izid poravnali, strelec je bil Enej Jelenič, ko je prišel do odbite žoge Denisa Pintola in zadel malce z desne strani. A zeleno-beli so štiri minute zatem spet vodili, ko je bil s strelom z glavo uspešen Ivan Posavec, ki je v 44. zadel še vratnico.

Tudi ta izid pa ni dolgo zdržal, nadaljevalo se je strelsko popoldne v Šiški, ko je v 31. minuti žogo pod prečko z leve strani poslal Wisdom Sule. Timothe Nkada je v 50. minuti iz bližine Koprčanom priigral prvo vodstvo na tekmi, pot Koprčanov med osem pa je v 87. minuti potrdil Enej Marsetič po kotu.

Mura je pričakovano v prekmurskem obračunu v gosteh ugnala četrtoligaša Čardo Martjance s 3:0. Za soboško ekipo sta najprej zadela Nikola Jovićević v 38. in Borna Proleta ob koncu prvega polčasa, Martin Korpič pa je v 64. minuti dosegel avtogol.

Drugoligaš Nafta 1903 pa je igral proti prvoligašu Rogaški. Slednja je zmagala po podaljšku z 2:1. Po rednem delu je bilo 0:0, v podaljšku je Slatinčanom vodstvo v 108. minuti priigral Oliver Kregar, v 112. pa je izenačil Stjepan Oštrek. Odločilni gol je že v prvi minuti dodatka podaljška dosegel Thalisson, ki je žogo poslal pod prečko s strelom iz kazenskega prostora.

V sredo so nogometaši Kalcerja Radomelj v osmini finala pokala po preobratu z 2:1 v gosteh premagali Maribor, v četrtfinale sta napredovala še dva predstavnika 2. SNL. Beltinci so s 5:0 premagali Ljutomerčane, Gorica pa je bila s 3:1 boljša od Jesenic.

V torek sta napredovali zasedbi Triglava in Ilirije. Prvi so z 1:0 v gosteh premagali Podvince, ljubljanska zasedba pa je bila s 3:1 boljša od Vidma.

* Pokal Pivovarne Union, osmina finala:
- torek, 5. marec:
Podvinci - *Triglav                             0:1 (0:0)
Videm - *Ilirija 1911                           1:3 (0:0)

- sreda, 6. marec:
*Beltinci Klima Tratnjek - Avto Rajh Ljutomer   5:0 (3:0)
Sij Acroni Jesenice - *Gorica                   1:3 (1:2)
Maribor - *Kalcer Radomlje                      1:2 (1:0)

- četrtek, 7. marec:
Čarda Martjanci - *Mura                         0:3 (0:2)
Olimpija - *Koper                               2:4 (2:2)
Nafta 1903 - *Rogaška                           1:2 (0:0, 0:0)

* Ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v četrtfinale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.