Šport > Nogomet
6 ogledov

Koper po igralce v Olimpijo in Maribor

Pavlin Brulc Karić Luka Koper Prva liga slovenska liga prvenstvo Dejan Mijović
Nogometaši Kopra si lahko že ta konec tedna zagotovijo zgodovinski prvi naslov državnih prvakov. "Veliko slavje nas čaka doma v Kopru. Dan še ni določen, organizacija pa že poteka," pove Miran Pavlin.

Se za konec tedna v primeru, da postanete prvaki, pripravlja slavje?
Če nam bo že v soboto v Velenju uspelo osvojiti naslov državnih prvakov, bo slavje le minimalno. Veliko slavje nas čaka doma v Kopru. Dan še ni določen, organizacija pa že poteka. Vsak, ki se le malo spozna na nogomet, ve, da smo z zmago nad Gorico doma rešili vse dvome o prvaku. Koprski župan Boris Popović je obljubil, da bo priredil velik ognjemet in veliko zabavo v Kopru.

Kaj bi za Koper pomenil zgodovinski prvi naslov prvaka, tako za mesto kot razvoj kluba?
Zagotovo je to za klub velika stvar in velika odgovornost, saj bomo Slovenijo predstavljali v Evropi. Mislim, da se bo položaj v klubu uredil, stadion bo zgrajen do avgusta, tako da sva oba z županom držala obljubo.

Koliko znaša letošnji proračun in za koliko se bo moral povečati za nastopanje v Evropi?
Računam, da bo z denarjem, ki ga bomo zaslužili z igranjem v Evropi, proračun kluba enkrat višji, kot je zdaj. Za naskok na uvrstitev v Ligo prvakov potrebujemo dve do tri konkretne okrepitve. O tem se bomo pogovarjali šele takrat, ko bo dokončno potrjen naslov.

Vi kot športni direktor pa najbrž že zdaj gledate in iščete okrepitve. Koga konkretno si želite prihodnje leto videti v dresu Kopra?
Seveda. Ta odgovornost je na meni. Če podaljšam pogodbo, se bomo zmenili za okrepitve. Gre za okrepitve iz slovenske lige, o imenih pa ne bi govoril, saj bi v tem primeru igralca težko dobil.

Gre za igralce Olimpije in Maribora?
Tudi. O imenih pa ne bi govoril.

Še prej pa bo treba rešiti finančni položaj, ki naj ne bi bila rožnat. Kako je s tem?
Licenca je plačana. Imamo še nekaj dolgov do igralcev. To v slovenskem nogometu ni nič novega. Klub se zelo trudi in do začetka dopustov bodo poplačane vse zaostale obveznosti.

Bo nastopanje v Evropi dovolj velik motiv, da zadržite vse igralce v klubu?
Absolutno. Če se zmenimo za nadaljnje sodelovanje bomo sestavili ekipo, ki se bo potegovala za uvrstitev v Ligo prvakov. Kot sem lani rekel, da bomo letos med tremi najboljšimi, s tremi okrepitvami pa je možen tudi uspeh v Evropi.

Ambiciozna Olimpija z novim stadionom in vzpenjajoči se Maribor bosta imela v prihodnji sezoni velike cilje. Se bo lahko Koper, tudi po finančni plati, kosal s tema dvema kluboma?
Po finančni plati v Sloveniji ni velike razlike, ali proračun znaša milijon ali dva milijona evrov. Mislim, da je napačna pot plačevati velike denarje za tujce, saj se da do naslova priti tudi z domačimi igralci. Še vedno pa pravim, da se je mogoče do Lige prvakov prebiti tudi s tremi milijoni evrov.

Prihodnje leto bo Koper nastopil v kvalifikacijah za ligo prvakov. Z vami ali brez vas, v kakšni vlogi boste?
Če se bom zmenil za nadaljnje sodelovanje bom pol prihodnje sezone zagotovo nastopal v vlogi nogometaša in športnega direktorja, saj bo Evropa velik izziv.

Novost bo nov stadion. Kako napredujejo dela?
Dela napredujejo hitro in sem velik optimist. Morda bomo še ujeli kakšno evropsko tekmo na novem stadionu, da nam ne bo treba gostovati v drugem mestu.

Koper je razočaral glede obiskanosti tekem. Kako vam bo uspelo zagotoviti, da se bodo navijači vrnili na stadion?
To je res. Je pa treba vedeti, da je bil objekt v slabem stanju, kajti ko si se usedel, si bil umazan. Vemo tudi, da ljudi pritegneš z nogometom in dobrimi tekmami. Če bomo pokazali pravi rezultat, bodo ljudje prihajali na novi stadion. Ta bo sicer manjši, ampak po videni maketi izjemno lep.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.