Šport > Nogomet
12 ogledov

Koper predstavil okrepitve

Koprski strateg Nedžad Okčič je svoje varovance odlično pripravil na dvoboj prot Žurnal24 main
Koper je jesenski del sezone končal na zadnjem mestu prve slovenske lige. V klubu zato ne sedijo križem rok. Že danes so namreč predstavili okrepitve v zimskem prestopnem roku.
 

Preberite še:

Pester zimski prestopni rok v Domžalah

Nogometaši Kopra so ob začetku priprav na spomladanski del Prve Lige Telekom Slovenije predstavili prve okrepitve. Rumeno-modri dres bodo naslednje leto in pol nosili 37-leten hrvaški napadalec Vladimir Petrović , 30-leten hrvaški branilec Kristjan Polovanec in 20-leten povratnik Ivica Guberac . Petrović ima za seboj dokaj bogato kariero, je tudi nekdanji hrvaški reprezentant, med drugim je igral tudi v Franciji , na Kitajskem in v Izraelu. Polovanec je nekdanji dolgoletni nogometaš Dinama .


Praznino po odhodu Sundaya Amusana bodo poskušale zapolniti nove okrepitve. © Saša Despot

 
Oba Hrvata sta nazadnje igrala pri Croatii iz Sesvet . Guberac je zrasel v domači nogometni šoli, v domače loge pa se vrača po igranju v Ajdovščini in nazadnje Italiji ( Cagliari oziroma Taranto ). Vsi nogometaši so po informacijah direktorja Tomaža Beleta prišli v Koper brez odškodnin. Trener Nedžad Okčić je s klubom podaljšal sodelovanje, v pripravah načrtuje devet prijateljskih tekem, omenil pa je še, da so v aktivnih pogovorih še z enim obrambnim nogometašem iz slovenskega prostora. Sicer pa so si bili v koprskem prvoligašu enotni, da je glavni cilj obstanek v prvi ligi, želijo pa si osvojiti tudi pokalno lovoriko.

Bule je bil predrag
V obalnem prvoligašu pospešeno iščejo tudi okrepitve v napadu. Prvi se je na seznamu želja znašel hrvaški napadalec Nino Bule , nekdanji igralec splitskega Hajduka , ki pa je bil za Koper predrag. Pojavile so se tudi govorice, da se v klub vrača Saša Jakomin . Ljubljenec koprskih navijačev je do oktobra v drugi ligi igral za Bonifiko. "O tem se morda šušlja, sam pa ne vem nič. Igranje v prvi ligi me še zanima, a me za zdaj ni nihče poklical," pravi 35-leten napadalec.

 

Kriv je slab začetek

Za zadnje mesto na lestvici se lahko v Kopru zahvalijo predvsem obupno slabemu začetku sezone. Rumeno-modri so na prvih osmih tekmah doživeli kar pet porazov.

Mertelj na razpotju
Promet pa ne bo enosmeren. Že pred časom sta klub zapustila Nigerijca Nwankwo Tochukwu in Sunday Amusan , Jan Pahor pa bo kariero nadaljeval v Romuniji. Največ občudovanja medtem vzbuja gorenjski bočni branilec Aleš Mertelj , ki se je v jesenskem delu povsem uveljavil. Mertlju poleti s Koprom poteče pogodba, snubcev pa mu ne manjka. Zanj se aktivno zanimajo Interblock, Domžale, Gorica in Rudar , spremljajo pa ga tudi klubi iz Avstrije in Italije.V Kopru zagotavljajo, da bo igralec do poletja ostal v klubu. Po naših podatkih pa pogodbe ne bo podaljšal. Morebitni kupci bi morali za njegove "storitve" odšteti okoli 150 tisoč evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.