Šport > Nogomet
27 ogledov

Koper se je približal Domžalam

David Kašnik Kasnik Milan Osterc Žurnal24 main
Nogometaši Luke Kopra so v 26. kolu Prve lige prišli še do druge zaporedne zmage s 3:0. Tokrat so kanarčki v gosteh premagali Celjane in se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Goste iz Kopra je po sicer obetavnejšem začetku Celjanov v 23. minuti tekme v vodstvo popeljal Milan Osterc, ki je odbitek pospravil za hrbet Amela Mujčinovića. Po uvodnem šoku so Celjani ostali še brez Dominika Beršnjaka, ki si je v 22. minuti tekme prislužil drugi rumeni in posledično rdeči karton v slogu Petra Croucha s torkove tekme Lige prvakov. Na 2:0 je z glavo v 23. minuti drugega polčasa povišal Dejan Marijanović. Zmagovalca je slabih pet minut pred koncem tekme odločil Aljaž Struna. Celjani po porazu ostajajo na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Preostale tekme odigrane že v  torek

Veliki dobitnik 26. kola slovenske lige je znova Maribor, potem ko je doma prekinil urok Ljudskega vrta in premagal Primorje, v Stožicah pa so Domžale le remizirale z Olimpijo in spet izgubile nekaj točk v bitki za naslov. V Mariboru je z dvema goloma v drugem polčasu tekmo odločil Dejan Mezga, zeleno-beli pa so neuspešno napadali kljub izključitvi mladega domžalskega branilca Gabra Dobrovoljca, ki si bo prvo tekmo v dresu članskega moštva dobro zapomnil.

Toda začnimo v Mariboru, kjer so domači že v prvem polčasu nekajkrat resno ogrozili vrata Ajdovcev. Najlepšo priložnost je v 36. minuti zastreljal Etien Velikonja, ki je po obrambi vratarja s kakšnih enajstih metrov streljal točno v njegovo naročje. Ljudski vrt je lažje zadihal že po prvem napadu v drugem polčasu, ko je za vodstvo zabil Dejan Mezga. Hrvaški vezist je bil v središču pozornosti tudi čez 15 minut, ko je za mirno končnico še drugič zatresel mrežo rdeče-črnih.

Davor Škerjanc
je v 14. minuti zadel vratnico Domžal in zdelo se je, da je vodilni zadetek zeleno-belih le še vprašanje časa. Premoč Olimpije bi morala biti še toliko večja, ko je mladi Dobrovoljc šele na svoji prvi tekmi za člansko moštvo tik pred polčasom dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča. Toda ne – Domžalčani so bili še naprej nevarni iz protinapadov, iz katerih bi kaj lahko tudi zadeli, medtem ko Olimpiji ni uspelo načeti mreže Nejca Vidmarja. Vso tekmo je v vratih domačih po dolgem času odigral tudi mladi vratar Kristijan Lipovac.

Rudar zmagal še četrtič zapored

Na prvi tekmi kola je Rudar premagal Nafto in dosegel še četrto zaporedno zmago pod taktirko Roberta Pevnika (2:1). Pod vodstvom nekdanjega pomočnika Bojana Prašnikarja sicer še nikoli niso zabili tako malo golov, a sta bila zadetka Dragana Čadikovskega in Elvisa Bratanovića na koncu dovolj za skok na četrto mesto.

Lestvica:
1. Maribor 55 točk

2. Domžale 48
3. Koper 43
4. Rudar 37
5. Olimpija 36
6. Gorica 34
7. Nafta 29
8. Triglav 28
9. Celje 26
10. Primorje 21

Slovenska liga, 26. kolo:

Nafta Lendava : Rudar Velenje 1:2 (1:2)
Vinko (33); Čadikovski (12), Bratanović (36)

HiT Gorica : Triglav Gorenjska 1:0 (1:0)
Galešić (16)

Maribor
: Primorje 2:0 (0:0)
Mezga (46, 61)

Olimpija Ljubljana : Domžale 0:0
RK: Dobrovoljc (45/Domžale)

CM Celje : Luka Koper 0:3 (0:1)
Osterc (23), Marjanović (68), Struna (88)
RK: Beršnjak (28/Celje)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.