Šport > Nogomet
0 ogledov

Koper ubranil vrh

Koprčani so po porazu v pokalu Velenjčanom vrnili s prvenstvenim remijem na njih Žurnal24 main
Zadnja tekma kola je bila na sporedu v Velenju, kjer se je ob jezeru zgodil obračun vodilnih. Koper se je po zaostanku dvakrat vrnil in se v pristanišče vrača z zasluženo točko (2:2).

Po sredinem obračunu na Bonifiki sta se tokrat na stadionu Ob jezeru pomerila Rudar in Koper. V pokalu so bili uspešnejši Velenjčani, ki so kanarčkom prizadejali prvi poraz v dobi Mirana Pavlina, tokrat pa so se jim rumeni na nek način maščevali z remijem (2:2) s katerim so ubranili vrh lestvice in šest točk prednosti. Zaspana in nezanimiva tekma v prvem polčasu je oživela med 58. in 80. minuto, ko so padli vsi štirje zadetki. Najprej je knape v vodstvo z glavo popeljal Mirza Mešić, po tem ko mu je idealno žogo na glavo serviral Mladen Trifković.Izzivu knapom je kmalu odgovoril Miran Pavlin in izenačil iz prostega strela. Toda že čez nekaj minut je bilo spet veselo na tribunah, saj je rezervist Alem Mujaković lepo podstavil nogo (spet je prodrl Trifković) in poslal žogo pod prečko za 2:1. Koprčani so bili za dobro in nepopustljivo igro nagrajeni v 80. minuti, ko je po podaji Amirja Karića iz prostega strela zadel Dalibor Radujko.

V Ljudskem vrtu je Maribor gostil Domžale, ki so po slabem začetku sezone našle pravo formo. Vijoličasti so z dvema zaporednima zmagama na "večnih derbijih" dobile imenitno vzpodbudo za nadaljevanje prvenstva. Toda prvi polčas ni potekal po njihovih željah. Rumeni so v začetnih minutah prevladovali in bili za to tudi nagrajeni - Jani Šturm je po strelu Mitje Zatkoviča in slabem posredovanju vratarja Marka Ranilovića poskrbel za vodstvo gostov z obal Kamniške Bistrice (1:0). Kmalu po začetku drugega polčasa je bilo že 0:2, ko je bil v drugem poizkusu natančen Juninho. Vijolice so bile še enkrat več kronično neučinkovite, v tej prvini je še posebej prednjačil Marcos Tavares, a so prek Dragana Jelića v 85. minuti vseeno izsilile napet zaključek tekme, a so Domžalčani zdržali. Gorica je doma proti Celju vodila od 24. minute, na koncu pa ji je zmago v zadnjih sekundah ukradel Sebastjan Gobec (1:1).

Olimpija se je po dveh zaporednih porazih na "večnih derbijih" proti Mariboru skušala na zmagovita pota vrniti v Lendavi. Po prvem polčasu zeleno-belim to ni uspevalo najbolje, saj so zaostali z 1:0. Fantastičen vodilni gol Prekmurcev je bil delo Roka Buzetija in Konstantina Vassiljeva - prvi je na desni strani s pravim slalomom osmešil Davida Kašnika in poslal slasten predložek pred vrata Jana Oblaka, kjer ga je z volejem pričakal estonski reprezentant in lepo zadel za vodstvo.Drugi polčas se za Ljubljančane ni začel najboljše - po slabih desetih minutah je moral zaradi spornega drugega rumenega kartona pod predčasen tuš vezist Jalen Pokorn. Kljub poizkusom razpoloženega Agima Ibraimija je na koncu ostalo pri izidu s sredine prvega polčasa. Nov poraz Olimpije in nove težave za trenerja Roberta Pevnika.

Tudi drugi ljubljanski prvoligaš je 14. kolo začel slabo. Interblock, prvič pod vodstvom donedavnega trenerja mlade ekipe Borivoja Lučića,  je doma proti Dravi zaostajal že po 18 minutah, ko je zadel Ekpoki. Vsaj nekaj veselja kockarjem je čez dobrih deset minut prinesel postavni vezist Josip Iličić, verjetno najboljši igralec, ki je po množičnem "eksodusu" še ostal v dresu rdečih. Od 76. minute naprej domači vodijo - na 2:1 je povišal Luka Majcen in postavil končni rezultat tekme. Lučić se je s svojimi mladimi varovanci (povprečna starost začetne enajsterice je znašala nekaj manj kot 21 let) tako veselil velike zmage.

Prvaliga, lestvica:
1. Koper 32
2. Rudar 26
3. Celje 21
4. Olimpija 20
5. Maribor 19
6. Domžale 19
7. Interblock 17
8. Nafta 17
9. Drava 13
10. Gorica 10

 

Slovenska liga, 14. kolo:

Nafta : Olimpija 1:0 (1:0)
Vassiljev (38)
RK: Pokorn (54)

Interblock : Labod Drava 2:1 (1:1)
Iličić (34), Majcen (76); Ekpoki (18)

Maribor : Domžale 1:2 (0:1)
Jelić (85); Šturm (21), Juninho (63)

HiT Gorica : CM Celje 1:1 (1:0)
Galešić (24); Gobec (90)

Rudar : Luka Koper 2:2 (0:0)
Mešić (58), Mujaković (69); Pavlin (67), Radujko (80)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.